ΜΟΥΝΤΙΑΛ – Δευτέρα 18/6: Με νίκες ξεκίνησαν το Βέλγιο, η Αγγλία και η Σουηδία

Λυτρωτής o Κέιν για την Αγγλία, 2-1 την Τυνησία

Ο Χάρι Κέιν άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό για τα “τρία λιοντάρια”, ο Κάιλ Γουόκερ έκανε την ανοησία να υποπέσει σε πέναλτι και να δώσει την ευκαιρία στον Φερζανί Σασί να ισοφαρίσει για την Τυνησία. Όλα έδειχναν μια Αγγλία από τα ίδια, από αυτές που έχουμε συνηθίσει πλέον στις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 2-1 έγινε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χάρι Κέιν σκόραρε ξανά κι έδωσε τη νίκη στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Επικράτηση του Βελγίου με 3-0 επί του Παναμά

Με 3-0 επικράτησε το Βέλγιο του Παναμά στην αναμέτρηση στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο «Fisht Olympic Stadium» στο Σότσι. Το πρώτο γκολ το έβαλε ο Μέρτενς στο 47′ και ακολούθησαν ακόμη δύο από τον Λουκακού (69′, 75′).

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στο ματς, ενώ η παρουσία του Παναμά στα γήπεδα της Ρωσίας αποτελούσε είδηση από μόνη της, καθώς είναι η πρώτη για την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με 1-0 νίκησε η Σουηδία τη Νότια Κορέα

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Σουηδία. Επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας στο Στάδιο Νίζνι Νόβγκοροντ, για τον 6ο όμιλο, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Κλάεσον και εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός Γκράνκβιστ. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε ύστερα από χρήση του VAR.

Η Σουηδία δεν είχε νικήσει σε κανένα από τα τελευταία επτά εναρκτήρια παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετρώντας πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες. Η Νότια Κορέα είχε νικήσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα παιχνίδια της σε Παγκόσμια Κύπελλα, έχοντας απολογισμό τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.