Μοναδικές στιγμές για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Εφήβων, Νεανίδων – Ιστιοπλοΐα: 7ος ο Κοκκαλάνης

Ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες

Η αυλαία του οποίου έπεσε σήμερα (12/8) στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, εκεί όπου η Ελλάδα πανηγύρισε τρία μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό και δυο ασημένια ενώ οι Έλληνες αθλητές πέτυχαν δυο νέα παγκόσμια ρεκόρ στα ημιτελικά.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το πλήρωμα της δικώπου άνευ των Νεανίδων με τις Χριστίνα Μπούρμου-Μαρία Κυρίδου που την προηγούμενη στον ημιτελικό είχαν κάνει νεο παγκόσμιο ρεκόρ με 7:15.53 κέρδισαν το χρυσό τερματίζοντας σε 7:17.10 ενώ τη 2η θέση πήραν οι ΗΠΑ με 7:23.61 και την 3η η Τσεχία με 7:26.71.

Το πρώτο τους μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε και οι Ισμήνη Νόνη- Ελένη Αγιώτη που πήραν τη 2η θέση στο τελικό του διπλού νεανίδων με χρόνο 7:19.40 πίσω από τις Κινέζες που πήραν το χρυσό με 7:17.41 ενώ την 3ηθέση κέρδισε η Ν Ζηλανδία με 7:20.10.

Από το ίδιο αγώνισμα, το διπλό σκιφ, αλλά τους εφηβους ήρθε και το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο με τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Γρηγόρη Σχιζοδήμο που στον ημιτελικό είχαν σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η τετράκωπος άνευ των εφήβων που αγωνίστηκε στον τελικό πήρε την 6η θέση.

Με τα τρία μετάλλια η Ελλάδα κατέλαβε την 5ηθέση στο σχετικό πίνακα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με πρώτες τις ΗΠΑ (2-3-1) και στη συνέχεια τις Ιταλία (2-1-1),Τσεχία (2-0-1) και Γερμανία (1-2-1).

Ο Κοκκαλάνης 7ος στο Παγκόσμιο ιστιοπλοΐας της Δανίας

Με την έβδομη θέση ολοκλήρωσε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης τις προσπάθειές του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας του Άαρχους, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση από τους Ελληνες αθλητές στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη όγδοος στη σημερινή medal race των RSX ανδρών και με 104 βαθμούς ποινής στο σύνολο κατέλαβε την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη, έχοντας βεβαίως ήδη πετύχει τον βασικό του στόχο, να δώσει δηλαδή στη χώρα μας ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το χρυσό μετάλλιο στα RSX ανδρών πήρε ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ραϊσελμπέργκε με 58 β.π., ακολουθούμενος από τον συμπατριώτη του Κίραν Μπάντλοε (85 β.π.) και τον Γάλλο Λουί Ζιάρ (92 β.π.).