Μητσιάς – Καραμπέτη: Μια περιήγηση σε στίχους μεγάλων ποιητών… σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντώνται ξανά πάνω στη Σκηνή, μετά την υπέροχη παράσταση που μας χάρισαν, πάνω στην ποίηση του Νίκου Γκάτσου. Το νέο τους εγχείρημα; Μια περιήγηση σε στίχους μεγάλων μας ποιητών, από την Σαπφώ στον Σολωμό, τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο. Η παράσταση, με τίτλο δανεισμένο από τον στίχο του Οδ. Ελύτη, «Αυτός ο Κόσμος, ο Μικρός, ο Μέγας», θα παρουσιαστεί στον «Παρνασσό» (21, 22, 28, 29 Δεκέμβρη, 4 και 5 Γενάρη) και στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο Θέατρο (26 και 27 Δεκέμβρη, 2 και 3 Γενάρη). Ζωντανεύουν τους στίχους είκοσι έξι μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που έχουν μελοποιηθεί από δέκα μεγάλους συνθέτες. Μια περιδιάβαση στον κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Θα τραγουδηθούν οι ποιητές: Σαπφώ, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός, Κ. Π. Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης, Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι συνθέτες που μελοποίησαν αυτά τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος.

Συντελεστές: Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Λιάνης. Πιάνο – Ενορχηστρώσεις: Αχιλλέας Γουάστωρ. Μπουζούκι – Μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας.