Μια ιδιαίτερη έκδοση με τον «Οδηγητή» Απρίλη – Μάη

Ο αναγνώστης θα διαβάσει αφηγήσεις και αναμνήσεις μελών και στελεχών της ΚΝΕ την περίοδο της δικτατορίας, γράμματα φυλακισμένων και εξόριστων αγωνιστών, παράνομες προκηρύξεις και ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δημοσιεύματα από την παράνομη κυκλοφορία του «Οδηγητή» και της «Πανσπουδαστικής» που ήταν η εφημερίδα της Αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ.

https://youtu.be/6ha43mb9zYs

Τα υλικά αυτά, που φιλοξενούνται στην έκδοση, προέρχονται από το «πρόσφατο χτες» αλλά αφορούν το «σήμερα» και το «αύριο» και μαρτυρούν την πλούσια αγωνιστική δράση και πείρα που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν όπλο στα χέρια της σημερινής νεολαίας.

Στην έκδοση περιέχεται το βιογραφικό σημείωμα του συντρόφου Δημήτρη Τσιάρα, που υπήρξε ο πρώτος Γραμματέας της ΚΝΕ έως το 1972. Στο σημείωμα αυτό, που γράφτηκε από τον ίδιο το 1972 και περιγράφει τη μέχρι τότε πορεία του στο Κόμμα, τη δράση που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της εξορίας, αλλά και την αντίδρασή του τις πρώτες μέρες επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτυπώνεται η διαδρομή της πλειοψηφίας των πρώτων μελών και στελεχών της ΚΝΕ.