Με τον «ΟΔΗΓΗΤΗ» του Σεπτέμβρη : «50 χρόνια μετά… Φανερές και αθέατες όψεις του Μάη του ’68»

Μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη έκδοση θα συνοδεύει το φύλλο του «Οδηγητή» που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη. Πρόκειται για τη δημοσίευση των υλικών της εκδήλωσης, με τίτλο «50 χρόνια μετά… Φανερές και αθέατες όψεις του Μάη του ’68», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνη του 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΑΕΙ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αττικής της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τις μεγάλες κινητοποιήσεις φοιτητών και εργαζομένων στη Γαλλία το Μάη του 1968, και κυρίως στο Παρίσι.

Στην έκδοση περιέχονται η ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Τι μάθαμε από το Μάη του ’68;», καθώς και οι παρεμβάσεις του Λουκά Αναστασόπουλου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και της Κωνσταντίνας Τσιουπρά, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, με τίτλο «Τα ιδεολογικά ρεύματα του Μάη» και «Βασικοί σταθμοί του Μάη του ’68», αντίστοιχα. Στην έκδοση, επίσης, δημοσιεύονται φωτογραφίες από τα γεγονότα της εποχής καθώς και ένα χρονολόγιο με τα βασικά γεγονότα των εξελίξεων.

Οπως αναφέρει στον πρόλογό της η Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, που επιμελήθηκε την έκδοση, «τα γεγονότα του Μάη αποτελούν έδαφος για πλούσια συζήτηση κι εξαγωγή συμπερασμάτων. Αυτή η έκδοση ευελπιστούμε ν’ αποτελέσει πηγή προβληματισμού αλλά και ερέθισμα, ώστε περισσότεροι νέοι να έρθουν σε επαφή με λιγότερο γνωστές πλευρές της νεότερης ιστορίας του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Αποτελεί την αρχή μιας δουλειάς μελετητικής και όχι το αποκρυστάλλωμά της».