Με πλούσιο πρόγραμμα όλο το καλοκαίρι το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας στο Δήμο Πετρούπολης 

Με ένα ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων, χορευτικών εκδηλώσεων και συναυλιών, ξεκινούν στις αρχές του Ιούνη οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Πετρούπολη.

Με αφορμή αυτήν την πολύχρονη διαδρομή, ο Δήμος Πετρούπολης παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία του θεσμού, στη σημασία που δίνει ο δήμος στον Πολιτισμό και το πρόγραμμα που ετοιμάστηκε για φέτος.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, «το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας δεν είναι θεσμός εκτός πόλης. Δεν φιλοξενεί απλά επαγγελματικές παραγωγές και αυτό είναι που το κάνει ξεχωριστό. Αποτελεί χώρο έμπνευσης, στήριξης, παρουσίασης του καλλιτεχνικού ερασιτεχνικού έργου της νεολαίας μας, αλλά και των ανθρώπων όλων των ηλικιών, οι οποίοι μετά από συλλογική δουλειά και προσπάθεια οργανώνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά δρώμενα και αναδεικνύουν το έργο των σχολείων, των εθνικοτοπικών φορέων και των θεατρικών και εικαστικών τμημάτων του δήμου. Και αυτό γιατί η Πετρούπολη είναι πραγματικά εστία Τέχνης και Πολιτισμού», όπως είπε.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, παρουσιάστηκε ένα ενδιαφέρον βίντεο για την ιστορία του Φεστιβάλ (Δείτε εδώ βίντεο). 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 Ιούνη με συναυλία από το «Πολυφωνικό Καραβάνι Ηπείρου» και μέσα στο καλοκαίρι θα περάσουν από τις σκηνές του πάνω από 40 επαγγελματικά και 30 ερασιτεχνικά σχήματα, όπως ανακοινώθηκε, με αποκορύφωμα μια παραγωγή του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Μανώλη Ανδρουλιδάκη, στις αρχές Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Συνεχίζοντας και φέτος σε μία κατεύθυνση διεύρυνσης του προγράμματός του, το Φεστιβάλ ξεκινά με εκδηλώσεις στις αρχές Ιούνη φτάνοντας μέχρι το Σεπτέμβρη, στις αρχές του οποίου προγραμματίζεται και μία συναυλία αφιερωμένη στα «35 χρόνια Θέατρο Πέτρας».

Στη διάρκεια της βδομάδας που πέρασε, ανακοινώθηκε το συνοπτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενώ το τελικό αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Μάη. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν: (Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα).