ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Να ανανεωθεί τώρα η σύμβαση για το μειωμένο εισιτήριο των φοιτητών – σπουδαστών

Να ανανεωθεί τώρα η σύμβαση για το μειωμένο εισιτήριο των φοιτητών – σπουδαστών και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές να μπορούν να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πληρώνοντας μειωμένο κόμιστρο, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής έως ότου εκδοθεί το πάσο τους, απαιτεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με αφορμή τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί με το μειωμένο εισιτήριο για τους φοιτητές και τους νεοεισαχθέντες.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολλών φοιτητών τις τελευταίες μέρες είναι αδύνατη η αγορά μειωμένου εισιτηρίου 30 ημερών αφού η συμφωνία του ΟΑΣΑ με το υπουργείο Παιδείας για το μειωμένο φοιτητικό κόμιστρο λήγει στις 30 Σεπτέμβρη και δεν έχει ανανεωθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να βγάλουν μηνιαία κάρτα (30 ημερών), ενώ στον αέρα είναι η διαδικασία για τους επόμενους μήνες.

Το ΜΑΣ, τονίζοντας ότι «Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας!», σημειώνει:

«Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές και οι σπουδαστές επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα αφού το υπουργείο Παιδείας κωλυσιεργεί και δεν δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συζητά με την ΕΕ τη “μεταρρύθμιση του συστήματος των επιδοτήσεων μεταφορών”, δηλαδή την περικοπή των μειωμένων εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες στο πλαίσιο του μεταμνημονιακού μνημονίου!

Ταυτόχρονα για άλλη μια φορά όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές δεν δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο μέχρι την έκδοση του πάσο!

Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας!

Απαιτούμε:

  • Να ανανεωθεί τώρα η σύμβαση για το μειωμένο εισιτήριο των φοιτητών -σπουδαστών και να εκδίδονται κανονικά οι κάρτες με το μειωμένο κόμιστρο. Ούτε σκέψη για περικοπή των μειωμένων εισιτηρίων!
  • Όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές να μπορούν να μετακινούνται με τα ΜΜΜ πληρώνοντας μειωμένο κόμιστρο, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής τους στο τμήμα έως ότου εκδοθεί το πάσο τους!
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων που οδηγούν καθημερινά χιλιάδες φοιτητές στις σχολές. Με αυτόν τον τρόπο να δοθεί λύση στην κατάσταση σαρδελοποίησης που βιώνουμε χιλιάδες φοιτητές μέσα σε αυτά τα λεωφορεία!!!
  • Να διαγραφούν τα πρόστιμα προς τους φοιτητές που αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν εισιτήριο για τα ΜΜΜ.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα καλύπτει τις ανάγκες για μετακίνηση του λαού της Αττικής.

Διεκδικούμε δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους φοιτητές με τα ΜΜΜ όπως συμβαίνει με τους ανέργους ώστε να μην επιβαρύνονται οι λαϊκές οικογένειες!».