ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ : Για το 1ο Πανελλαδικό Τουρνουά Μπάσκετ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Πανελλαδικό Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 του ΜΑΣ. Ομάδες από όλη την Ελλάδα αναμετρήθηκαν στην Αθήνα το Σάββατο 26 Μάη στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΜΠ. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα από την σχολή των ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ , ενώ τη δεύτερη θέση κατάκτησε η ομάδα από τα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

«Eκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών από όλη την Ελλάδα στο τουρνουά. Η μαζική αυτή συμμετοχή πανελλαδικά αποδεικνύει ότι το τουρνουά του ΜΑΣ ήταν μια επίκαιρη πρωτοβουλία καθώς ήρθε να αγκαλιάσει την ανάγκη των φοιτητών για δωρεάν πρόσβαση και συμμετοχή στον αθλητισμό κόντρα στην εμπορευματοποίηση και τα φαινόμενα σήψης.

Το τουρνουά χτίστηκε με την ανιδιοτελή, εθελοντική δουλειά δεκάδων φοιτητών που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Ήταν εξ αρχής και θα είναι ένα τουρνουά από φοιτητές για φοιτητές. Οι δεκάδες ομάδες που συμμετείχαν, έδωσαν πνοή και ζωντάνια στο τουρνουά, το οποίο, όχι μόνο έδωσε την ευκαιρία να βρεθούν από κοινού στο παρκέ ομάδες από διαφορετικές πόλεις της χώρας, αλλά συνέβαλε και στην ενίσχυση του αγώνα μας:

  • Κόντρα στη λογική ότι η ανάγκη των νέων για αθλητισμό είναι πολυτέλεια και πανάκριβο εμπόρευμα.
  • Κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων που “κάνουν οικονομία” από το δικαίωμά μας στην άθληση, με αποτέλεσμα να μην ξοδεύουν ούτε μισό ευρώ για την επισκευή και δημιουργία σύγχρονων αθλητικών υποδομών.
  • Κόντρα στην απαξίωση των αθλητικών ομάδων που δημιουργούν με το μεράκι τους φοιτητές, σύλλογοι, νεολαίοι και δεν στηρίζονται ούτε από το υπουργείο ούτε από τα ιδρύματα.

Για αυτό και όλοι όσοι συμμετείχαμε και στηρίξαμε το τουρνουά, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι στέλνουμε στον πάγκο την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και όσους αποκλείουν τους νέους από το δικαίωμα στην άθληση! Βάζουμε στο παρκέ τη διεκδίκηση για μαζικό αθλητισμό της νεολαίας. Χρειάζεται το επόμενο διάστημα να δυναμώσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να αγκαλιαστούν και να γίνουν υπόθεση των ίδιων των Φοιτητικών Συλλόγων, των αθλητικών ομάδων τους, να συνδυαστούν με τις διεκδικήσεις τους σε κάθε ίδρυμα και τμήμα κόντρα στην υποχρηματοδότηση της κυβέρνησης, αλλά και τα εμπόδια που βάζουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Να διεκδικήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, μέσα από τους Συλλόγους μας, τις Αθλητικές Επιτροπές τους:

  • Να ανοίξουν, να ανακαινιστούν και να είναι δωρεάν όλοι οι υπάρχοντες χώροι άθλησης που έχουν στην ευθύνη τους τα Ιδρύματα (γυμναστήρια, γήπεδα, πισίνες κ.ά.).
  • Πρόσβαση όλων των φοιτητών στους χώρους άθλησης μόνο με την επίδειξη του πάσο.
  • Πρόσληψη γυμναστών, δασκάλων χορού, μουσικής και άλλου κατάλληλου προσωπικού για τη στήριξη των ομάδων αθλητισμού και πολιτισμού που υπάρχουν στα πλαίσια των Συλλόγων.
  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων.
  • Παραχώρηση χώρων μέσα στο Πανεπιστήμιο για τη στέγαση των πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων».