«ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ» – ΚΚΕ: Είναι μια νέα μορφή επιδότησης των εφοπλιστών!

Το νομοσχέδιο «υπηρετεί τους στόχους της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι μια νέα μορφή επιδότησης υπέρ των εφοπλιστών, αφού αυτοί έχουν τα καράβια», τόνισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, αναφερόμενη στο σχέδιο νόμου για το λεγόμενο μεταφορικό ισοδύναμο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Όπως είπε, κάθε φορά που η κυβέρνηση θέλει να απενοχοποιήσει ένα αντιλαϊκό μέτρο, νομοθετεί ένα δήθεν ισοδύναμο. «Πρόκειται για έναν ακόμη εμπαιγμό», σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως με την κατάργηση των μειωμένων ΦΠΑ στα νησιά η κυβέρνηση αρπάζει καρβέλια από τους νησιώτες και με το «μεταφορικό ισοδύναμο» τους επιστρέφει ψίχουλα. Πρόσθεσε πως οι εφοπλιστές ανά πάσα στιγμή μπορούν να υψώσουν τα ναύλα και τα εισιτήρια πάνω από το ύψος της επιστροφής που θα δίνεται στους νησιώτες.

Η Δ. Μανωλάκου ανακοίνωσε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει επί της αρχής. Σχετικά με την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει τη διάταξη, αλλά γίνεται πρόχειρα, χωρίς χρηματοδότηση και προσωπικό.