Μεγάλη συμμετοχή στον χώρο αθλητισμού στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Δυνατές μάχες στο τουρνουά σκακιού blitz.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, τράβηξε το τουρνουά σκακιού που διεξήχθη στο χώρο του Αθλητισμού, στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Το τουρνουά αφορούσε παιχνίδια με παρτίδες blitz (αστραπή) με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 10 λεπτά, ενώ διαιτήτευε αθλητής αγωνιστικού σκακιού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο χώρος του Σκακιού στο Φεστιβάλ αποτέλεσε σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους σκακιστές, αλλά και πεδίο …μάχης, με ενδιαφέρουσες παρτίδες, που συγκέντρωσαν το βλέμμα πολλών επισκεπτών, με διαφορετικό βαθμό επαφής με το σκάκι.

Άλλωστε, ο ιδιαίτερος χώρος του Σκακιού στο Φεστιβάλ σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του Κόμματος και της ΚΝΕ για το σπουδαίο αυτό άθλημα, που αγκαλιάζει χιλιάδες νέους και στη χώρα μας, συνθλίβεται όμως στις Συμπληγάδες της εμπορευματοποίησης, αναγκάζοντας τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη συμμετοχή σε τουρνουά, ακόμα και στα σχολικά πρωταθλήματα που γίνονται κάθε χρόνο.

 

Αναρρίχηση από μικρούς και μεγάλους

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει από μικρούς και μεγάλους ο τοίχος της αναρρίχησης που έχει στηθεί στο χώρο του Αθλητισμού, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ο τοίχος είναι συνεχώς γεμάτος από μικρούς που θέλουν να γνωρίσουν την αναρρίχηση, αλλά και από μεγάλους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους!!

Οι εκπαιδευτές που βρίσκονται στο χώρο δείχνουν τα μυστικά του συγκεκριμένου σπορ στους ενδιαφερόμενους, ενώ παράλληλα φροντίζουν για την ασφάλειά τους.

Παρουσίαση των μαχητικών τεχνών

Οι μαχητικές τέχνες της Ξιφασκίας, της Πυγμαχίας και του Παγκράτιου παρουσιάστηκαν στο Χώρο του Αθλητισμού του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η ΚΝΕ προσπαθεί να παρουσιάσει τις μαχητικές τέχνες, τα ευγενή αθλήματα που αποπνέουν μια θετική αύρα. Αυτή η προσπάθεια είχε ανταπόκριση καθώς οι επισκέπτες του Φεστιβάλ στάθηκαν, παρακολούθησαν και γνώρισαν από κοντά αυτά τα ιστορικά αθλήματα.

Στις επιδείξεις του Παγκράτιου συμμετείχαν αθλητές από τον Αθλητικό Σύλλογο Αγ. Βαρβάρας, στης πυγμαχίας από τον Αθλητικό Σύλλογο «Φοίνιξ» και τον ΓΑΣ Μαχητικών Τεχνών, ενώ στις ξιφασκίες αθλητές με προπονητή τον συντονιστή των τμημάτων της Εθνικής, Σωτήρη Σωτήρα.