Μαύρη σελίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ υπό την εποπτεία πρωθυπουργού – αστυνομίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΣΕΕ:

Τα σχέδιά της για «συνέδριο» – παρωδία υπό την εποπτεία της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, του εισαγγελέα και ασφαλώς της αστυνομίας, επικύρωσε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, γράφοντας μαύρες σελίδες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» για τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ αναφέρει:

«Για ακόμα μια φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) επιβεβαίωσε το εργοδοτικό – κυβερνητικό της πρόσωπο και το χαρακτηρισμό που δικαίως της έχουν αποδώσει οι εργαζόμενοι ως συνδικαλιστική μαφία.

Στη σημερινή “συνεδρίαση” της ΕΕ της ΓΣΕΕ έριξαν και το τελευταίο “φύλλο συκής” και παρουσίασαν την απόφαση που πάρθηκε, κατά τα λεγόμενά τους στα γραφεία του ΣΕΒ και στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να επιβληθεί μία κατάπτυστη διαδικασία για την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της πατρίδας μας.

Ένα -κατ’ όνομα μόνο- “συνέδριο” λίγων ωρών στις 25 Φλεβάρη στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο “ΑΠΟΛΛΩΝ” στο Καβούρι Αττικής. Διάρκειας τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου ούτε καν εξωραϊστικού συλλόγου υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Ανήγγειλαν μάλιστα ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία για το συνδικαλιστικό κίνημα θα εποπτεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης (!), ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (!) και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!) με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. Και όλη αυτή η κινητοποίηση …στρατού και αεροπορίας για να κρατήσει την καρέκλα του ο Παναγόπουλος και η παρέα του!

Μπροστά σε αυτόν τον πλήρη εξευτελισμό και το αδιέξοδο, ακόμα και την ύστατη στιγμή, οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στην ΕΕ της ΓΣΕΕ απεύθυναν πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες σε μέρος και ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ίδια ηγεσία της ΓΣΕΕ!

Συνέδριο με τις διαδικασίες του καταστατικού της Συνομοσπονδίας που αφορούν τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Από τη στιγμή που επικαλούνται την πλειοψηφία, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης την οποία τους ξανακαταθέτουμε. Αυτές οι διαδικασίες, εξάλλου, ακολουθήθηκαν στο Συνέδριο του ΕΚΑ, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, με τη συμφωνία των αντίστοιχων εκεί παρατάξεων. Πήραν μέρος όχι λίγες δεκάδες, αλλά 1.202 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία! Πήραν αποφάσεις και ψήφισαν για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες.

Η πρόταση αυτή όχι μόνο απορρίφθηκε από τη συγκεκριμένη ηγετική ομάδα, αλλά και απαντήθηκε με μπόλικο αντικομμουνισμό, ύβρεις, απειλές και τρομοκρατία, παραπέμποντας σε άλλες “αλήστου μνήμης” εποχές.

Για να διατηρήσουν τις καρέκλες και το μηχανισμό τους, για να συνεχίσουν να βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, προσπαθούν να επιβάλουν μια δήθεν “συνεδριακή” διαδικασία, στην πράξη μια καθαρά εκλογική διαδικασία-πραξικόπημα.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Οι σύνεδροι των εργαζομένων θα περνούν από τον έλεγχο και την έγκριση της Αστυνομίας και μπροστά στον Μητσοτάκη, τον εισαγγελέα και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης θα καλούνται να αποφασίσουν “ελεύθερα” την επιλογή τους στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας;

Αυτό θα γραφτεί στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ας γνωρίζουν ότι θα δώσουν λόγο στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ