ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Παρασκευή 12 Γενάρη, από τις 00:01 έως 24:00

Ναυτεργάτες, παίρνουμε στα χέρια μας την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας στις 12 Γενάρη, να σημάνει γενικός συναγερμός σε κάθε πλοίο, παντού,  ενάντια  στα αντεργατικά προαπαιτούμενα της 3η αξιολόγησης, που  προωθεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ,  εφοπλιστές,  κεφάλαιο  θέτοντας  στο στόχαστρο  τους το δικαίωμα στην απεργία.

Όπλο των εργατών η απεργία δε θα παραδοθεί στην εργοδοσία

Το «μεταμνημονιακό μέλλον» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περιλαμβάνει την συνέχιση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και μνημονίων με κύριο χαρακτηριστικό μισθοί, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα στα τάρταρα. Περιλαμβάνει την ένταση της καταστολής που επιβεβαιώνεται με την πρόσφατη τροπολογία να ποινικοποιείται η δράση όσοι διαμαρτύρονται στους πλειστηριασμούς των κατοικιών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Καμιά υποταγή στη «δίκαιη ανάπτυξη», οι ναυτεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εφοπλιστές συνεχίζουν να είναι πρωταθλητές στην κερδοφορία και τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Τα αμύθητα κέρδη τους είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, προκάλεσαν και τα  ελλείμματα  δισεκατομμύρια   ευρώ του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών ταμείων του κλάδου. Δεν διστάζουν να απαιτούν τη συντριβή των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ συνεχίζεται το αίσχος από την εφαρμογή του ν.4387/2016 να μην καταβάλλονται κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, παρά μόνο προσωρινές συντάξεις.

Μέτρα και Μνημόνια τσακίζουν τη ζωή μας – Οργάνωση κι’ αγώνας η απάντησή μας

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συσπειρωθούν στο πλαίσιο αιτημάτων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, με οργάνωση και αγώνα να αντιστοιχηθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, που δεχόμαστε στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Απεργούμε, διεκδικώντας την κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων.

Απεργούμε απαιτώντας την επαναφορά με νομοθετική κατοχύρωση της ΕΓΣΣΕ, με κατώτερο βασικό μισθό στα 751 ευρώ. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.

Απεργούμε για οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων, ενάντια στην υπονόμευση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς.

Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

  • ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στον Πειραιά  στις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • ΟΛΟΙ στα Συλλαλητήρια Τρίτη 9 Γενάρη στις 16:00  και Δευτέρα 15 Γενάρη στις 18:00 στην Ομόνοια.

9 Γενάρη 2018

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΠEΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Προς: Εκτελεστική Επιτροπή ΠΝΟ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και οι ναυτεργάτες, δεν νομιμοποιούμε τις νόθες εκφυλιστικές διαδικασίες και τα αποτελέσματα του 29ου συνεδρίου της ΠΝΟ, παλεύουμε για την αλλαγή του καταστατικού της ομοσπονδίας.

Επίσης απαιτούμε να μας δοθούν εγγράφως:

1) Αντίγραφο του πρακτικού εκλογής Γ.Γ της ΠΝΟ καθώς και τα  ονόματα των αντιπροσώπων που  ψήφισαν στο 29ο συνέδριο της ΠΝΟ.

2) Να μας δοθούν εγγράφως οι αναλυτικές καταστάσεις με τα ονόματα των πλοίων και των εταιρειών, των συμβάσεων  που έχει υπογράψει ο Γ.Γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς με τους εφοπλιστές και του εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών.

3) Ο συνολικός έλεγχος εσόδων – εξόδων και της διαχείρισης των οικονομικών της ΠΝΟ την 5ετή περίοδο 2012 – 2017 για όλα τα ελληνόκτητα πλοία με ελληνική και ξένη σημαία.

Ο ισχυρισμός του Γ.Γ της ΠΝΟ Γ. Χαλά που εκλέχτηκε με νόθες,  εκφυλιστικές διαδικασίες, ότι «δεν δίνω στοιχεία είναι προσωπικά δεδομένα», αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ συνεχίζουν τον αγώνα για την ανασύνταξη του ναυτεργατικού κινήματος, τη κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων,  για  ΕΓΣΣΕ και κλαδικές  ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, την υπεράσπιση της συλλογικής οργάνωσης, της δράσης, του δικαιώματος  της απεργίας, πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των ναυτεργατών γενικότερα της εργατικής τάξης.

9 Γενάρη 2018

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν