Στη Βουλή από το ΚΚΕ οι αντιδράσεις για το αθλητικό νομοσχέδιο

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το ψήφισμα της Κοσμητείας της ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ

Στη Βουλή ήρθαν από το ΚΚΕ οι αντιδράσεις διδασκόντων και φοιτητών των Σχολών Φυσικής Αγωγής κατά του αθλητικού νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. Οι βουλευτές του Κόμματος Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής κατέθεσαν ως Αναφορά προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού το ψήφισμα της Κοσμητείας της ΣΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο ψήφισμα εκφράζεται η αντίθεση στο υπό διαβούλευση «Νομοσχέδιο του υφυπουργείου Πολιτισμού για τον Αθλητισμό» αφού, όπως τονίζεται, υπονομεύει τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση με την επίσημη σφραγίδα του κράτους.

Οπως σημειώνει στο ψήφισμά της η Κοσμητεία, το νομοσχέδιο «θέτει σε κίνδυνο την υγεία του Ελληνα πολίτη εισάγοντας το επάγγελμα του εκπαιδευτή με σεμιναριακού τύπου κατάρτιση». Επισημαίνει μεταξύ άλλων πως το σχέδιο νόμου δείχνει να αγνοεί πως «η άσκηση αν δεν είναι στοχευμένα στηριγμένη σε αμιγώς επιστημονικές αρχές, αντί να βελτιώνει την υγεία ή την απόδοση θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα υγείας». Επίσης, θίγει το γεγονός της δημιουργίας σχολών αθλημάτων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την οποία υπογραμμίζει ότι μετατρέπεται από μια απλή διοικητική υπηρεσία υπουργείου σε φορέα εκπαίδευσης, πιστοποίησης και καταχώρησης επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το ψήφισμα καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τις προτεινόμενες αντισυνταγματικές, αντιεπιστημονικές και άδικες, όπως χαρακτηρίζει, διατάξεις του νομοσχεδίου και παράλληλα να γίνουν δραστικές μεταβολές των άρθρων μετά από ουσιαστική διαβούλευση με τις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των πανεπιστημίων. Ζητά παράλληλα την υποστήριξη όλων για ένα νέο νομοσχέδιο που θα υπηρετεί την υγεία, την παιδεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της χώρας.