ΜΑΣΚΕΤ Κ20 – ΠΟΛΟ – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ – ΧΑΝΤΜΠΟΛ Κ20

Κέρδισε τον πρώτο αγώνα για την παραμονή η Εθνική Νέων Ανδρών

Μετά από τέσσερις σερί ήττες, η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε την πιο κατάλληλη στιγμή! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε της Ισλανδίας (104-86) στον πρώτο αγώνα για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για αποφυγή του υποβιβασμού.

Αντίπαλος στον “τελικό” της Κυριακής (22/7) θα είναι η Σουηδία, με τον νικητή να ανανεώνει το ραντεβού του για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ τον ηττημένο να αποχαιρετά για τη Β’ Κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 36-54, 56-78, 86-104.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν): Άσγκεϊρσον 3, Γκούντμουντσον 16 (0/5 τρίποντα), Στέφανσον 16 (3), Σβέρισον 4, Θορμπιάρναρσον 17 (2), Χάλντορσον 5, Χέρμανσον 4, Χιάλμαρσον 6, Χράφνσον, Γιοχάνεσον 3 (1), Γιόνσον 11 (1).

ΕΛΛΑΔΑ (Καστρίτης): Αγραβάνης, Καλαϊτζάκης Γ. 15 (4/8 σουτ, 7/10 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 7 λάθη, 1 κλέψιμο), Κουρέπης 6, Λούντζης 17 (4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Πιλάβιος 3 (1), Χρηστίδης 10 (7 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης Π. 20 (3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/2 βολές), Καμπερίδης 12 (4/7 τρίποντα), Παπαδάκης 19 (5/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Τάταρης 2.

Πρώτη ήττα και 2η θέση στον όμιλο για την Εθνική γυναικών πόλο

Την πρώτη ήττα της στη φάση των ομίλων υπέστη η Εθνική γυναικών από την Ολλανδία, που την προσπέρασε στη βαθμολογία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο στη Βαρκελώνη.

Η Εθνική γυναικών ήταν μπροστά στο σκορ για το μεγαλύτερο μέρος του “τελικού” του 1ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο απέναντι στην Ολλανδία, ωστόσο ένα ξέσπασμα της Ίλσε Κούλχας στο 4ο οκτάλεπτο έφερε την ήττα με 7-8 και τη 2η θέση στην τελική βαθμολογία και πλέον περιμένει αντίπαλό που θα προκύψει από το αποτέλεσμα του Ρωσία – Ισπανία στον 2ο όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 3-2, 2-4

Ελλάδα: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδιριώτη 1, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη

Ολλανδία: Ααρτς, Μέχενς 1, Χένεε 2, Φαν ντερ Σλουτ, Βόλφες, Στόμπχορστ, Ρόχε, Σέβενιτς 2, Κούλχαας 3, Φούρφελτ, Σλίκινγκ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολλανδία 13, Ελλάδα 12, Ιταλία 10, Γαλλία 6, Ισραήλ 2, Κροατία 1.

Μετάλλια και επιδόσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου

Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν ο νικητής στα 110 μ. εμπ. με 13.63 σε μια κούρσα, όπου δεν είχε τον κατάλληλο συναγωνισμό για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

Ο Δημήτης Τσιάμης πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του έκανε ακόμη μετάλλιο από Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αφού ήταν πρώτος στον σημερινό αγώνα με 16,67 μ., σε μία ακόμη σταθερή του εμφάνιση στη σεζόν.

Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος αγωνίστηκε για τη χώρα μας στο επί κοντώ και είχε καλύτερο άλμα στα 5,20 μέτρα.

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε σήμερα (21/7) η 26χρονη Ελισάβετ Πεσιρίδου, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Στάρα Ζαγόρα, όπου τερμάτισε στη δεύτερη με 13.04 (-0,6) και  πλέον έχει κάθε λόγο ελπίζει σε μια καλή πορεία στο Βερολίνο.

Η Σταματία Σκαρβέλη με μία ακόμη σταθερή εμφάνιση και με 68,48 μ. κατέλαβε την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη σφυροβολία και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Με δύο ήττες ξεκίνησε η Εθνική Νέων στο χάντμπολ

Δεύτερη ήττα για την Εθνική Νέων στο EURO του χάντμπολ με 27-24 από τα Νησιά Φερόε στο δεύτερο παιχνίδι της για το EURO Κ18 που διεξάγεται στα Σκόπια. Στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί 34-24 από τη Λευκορωσία.

Τη Δευτέρα 23/7 η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Εσθονία, την Τρίτη 24/7 την Λιθουανία και την Πέμπτη 26/7 Φινλανδία, με όλα τα μάτς να διεξάγονται στις 17:00.

ΕΛΛΑΔΑ: Κολύρης, Δεληζάνος, Κουκμίσης 5, Τορνικίδης, Τότος 3, Μαντζόπουλος, Τριανταφυλλίδης 1, Παπαδόπουλος, Λιάπης 2, Τσακουρίδης 4, Κουρτίδης, Ασβεστάς 1, Στίγγας, Πατραμάνης, Καλόμοιρος 2, Καραμπουρνιώτης 5.