ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Μεγάλη συμμετοχή στον 1ο Αγώνα Δρόμου «Ν. Παξιμαδάς» στην Πετρούπολη

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Ν. Παξιμαδάς», με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών και αθλουμένων, οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν την πρώτη αυτή προσπάθεια του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας»(Δείτε το VIDEO)

Οι αγώνες εκτυλίχθηκαν σε διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων για άνδρες/ γυναίκες και 1 χλμ. για αγόρια/κορίτσια έως 15 ετών και κατά γενική ομολογία σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία. Παράλληλα, η προσέλευση αθλητών και αθλουμένων ήταν αθρόα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με συμμετοχές και εκτός του Ν. Αττικής, καθώς ο αριθμός έφτασε τους 850. Εντυπωσιακή όμως ήταν και η προσέλευση εθελοντών, οι οποίοι πρόσφεραν κάθε δυνατή βοήθεια σε αθλητές και αθλούμενους και συνέβαλαν κατά πολύ στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Η αθλητική αυτή διοργάνωση στήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης του μαζικού αθλητισμού, με σκοπό την ενασχόληση με τον Αθλητισμό όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, σε συνδυασμό με την υλοποίηση ενός κοινωνικού σκοπού, μιας και οι συμμετέχοντες στήριξαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται πως αποτέλεσε και το αποκορύφωμα των ποικίλων δράσεων και αθλητικών εκδηλώσεων που έχει οργανώσει ο Δήμος Πετρούπολης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως η «Αθλητική Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018» (σε συνεργασία με τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία της πόλης, με επίσημους φορείς του Αθλητισμού, αλλά και με τη συμμετοχή απλών δημοτών), το «Κολυμπάμε για Καλό Σκοπό», η ετήσια Ημερίδα Επίδειξης Πολεμικών Τεχνών, ο Ποδηλατικός Γύρος στο Άλσος (σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Οδυσσέας») και άλλες.

Όπως τονίζει ο Δήμος Πετρούπολης, «η προσπάθειά μας να καλλιεργούμε το αθλητικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και την κοινωνική αλληλεγγύη, ως στάσεις ζωής, εκφράστηκε και μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, η επιτυχή έκβαση της οποίας έθεσε τις βάσεις ώστε να γίνει θεσμός για την πόλη μας και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας το 2019. Ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στη μετακίνησή τους, όμως θεωρούμε ότι τα προτερήματα από μια τέτοια διοργάνωση υπερτερούν σε σχέση με κάποια τυχόν μειονεκτήματα, απαραίτητα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων».