Μαζική – μαχητική κινητοποίηση συνταξιούχων στην ΑΘΗΝΑ : Δεν σκύβουμε το κεφάλι, διεκδικούμε στο ακέραιο ότι μας έχει αφαιρεθεί

Μαζική – μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι στο πλαίσιο της σημερινής παναττικής – πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΠΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Το κεντρικό πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων αναγράφει «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Διεκδικούμε στο ακέραιο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», ενώ τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντάται με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο.

Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας μα πορεία από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου νωρίτερα έγινε συγκέντρωση. Εκεί χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, η Παναγιώτα Ντελή, από το Σύλλογο Θανόντων Συζύγων «ΑΞΙΑ», ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΣ-ΟΣΕ, ο Κώστας Τζατζάνης, από την Πανελλήνια Ένωση Επίτιμων Μηχανικών του ΤΕΕ και ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ. Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση  έγινε από τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

https://youtu.be/Y-hM7uRqyWs

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν δεκάδες χαιρετιστήρια μηνύματα από συλλόγους συνταξιούχων, μεταξύ αυτών και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για το Ασφαλιστικό. Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο νέο κύκλο αγωνιστικών δράσεων με τις οποίες συνεχίζεται η πάλη των συνταξιούχων ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, για να καταργηθούν ο νόμος Κατρούγκαλου και όλες οι αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις, για να διεκδικηθούν αυξήσεις στις συντάξεις.

Μάλιστα, από τη συγκέντρωση της Αθήνας ανακοινώθηκαν τρεις νέες κινητοποιήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που θα γίνουν ως εξής:

  • ΣτηΘεσσαλονίκη, στις 13 Νοέμβρη (συνταξιούχοι από Θεσσαλία και πάνω).
  • ΣτηνΑθήνα, στις 15 Νοέμβρη (συνταξιούχοι από Θεσσαλία και κάτω).
  • Στις15 Δεκέμβρη,  στην Αθήνα, πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση απηύθυναν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του νέου γύρου κινητοποιήσεων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχουν ήδη γίνει μαχητικές συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα και Κοζάνη.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

– Την Παρασκευή 5 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Τρίκαλα, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

– Την Τρίτη 9 Οκτώβρη συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στο Βόλο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.