Μαζική απεργιακή καταδίκη του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου – Σε κλιμάκωση της πάλης με νέα απεργία 2 Οκτώβρη καλεί το ΠΑΜΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ :
Ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία με το όπλο και τη μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν: Τα συνδικάτα και την απεργία!

Χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν μαζί με συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, φοιτητές και σπουδαστές στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων σε δεκάδες πόλεις όλης της Ελλάδας έδωσαν ηχηρή απάντηση στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, έστειλαν μήνυμα ξεκάθαρης και μαζικής καταδίκης της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στους μισθούς, στις Συλλογικές Συμβάσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Με τις αποφάσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, εκατοντάδων συνδικάτων σε όλη τη χώρα, που «έκαναν πέρα» την άθλια υπονομευτική τακτική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, με την αποφασιστικότητα σωματείων που οργάνωσαν απεργιακές συγκεντρώσεις, κόντρα και στη στάση εκείνων των λίγων διοικήσεων Εργατικών Κέντρων που συντάχθηκαν με το απεργοσπαστικό σχέδιο της συνδικαλιστικής μαφίας, χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!», διαδήλωσαν απαιτώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη λυσσασμένη μάχη που έδωσε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ προκειμένου να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου.

Όπως τονίζει, η χτεσινή απεργία «είναι μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι απάντηση με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει», τονίζει το ΠΑΜΕ, «έρχεται με φόρα να υλοποιήσει το υπόλοιπο τμήμα από τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε να τελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει παραπέρα τσάκισμα εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται να μετατραπούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές σε “οικονομικές ζώνες” φτηνής εργατικής δύναμης, να συμπιεστούν παραπέρα οι μισθοί, να καταργηθεί ό,τι απέμεινε από τις Συλλογικές Συμβάσεις, να ιδιωτικοποιηθεί η Κοινωνική Ασφάλιση, να περιοριστούν δραστικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, να μπουν ισχυρά εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας».

Και απευθυνόμενο στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ προσθέτει:

«Η μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία δίνει την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, με Γενικές Συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια. Να γυρίσουν την πλάτη στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο της προδοτικής – εργατοπατερίστικης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ».

Χιλιάδες εργαζομένων και λαού στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, Ομοσπονδίες, Σωματεία και μαζικοί φορείς συμμετείχαν στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που συνεχίζει την επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προκάτοχοί της.

«Κάτω τα χέρια από την απεργία, δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία», φώναξαν χιλιάδες απεργοί. Διαμήνυσαν σε κυβέρνηση και εργοδοσία, αλλά και στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που θέλουν να βάλουν τα Συνδικάτα «στο χέρι», πως θα τους βρουν απέναντί τους. Διεκδίκησαν σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, κόντρα στην πολιτική που «για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» θέλει τους εργαζόμενους «δούλους χωρίς διεκδικήσεις».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής. (Διαβάστε εδώ την ομιλία)

Πριν από την ομιλία, μέλη της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ παρουσίασαν ένα  σατιρικό δρώμενο , με… πρωταγωνιστές τον σημερινό υπουργό Εργασίας, την προκάτοχό του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον ΣΕΒ να τους δίνει οδηγίες για τα μέτρα που αξιώνει και να τους κάνει παρατηρήσεις για… τις καθυστερήσεις. Στη σκηνή βρέθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο χτύπημα των συνδικάτων και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μαζί με τις απαραίτητες… μαϊμούδες. Μόνο εμπόδιο στις προσπάθειες υπουργών και εργατοπατέρων να υπηρετήσουν τη μεγαλοεργοδοσία, οι εργαζόμενοι που εμφανίστηκαν και σκόρπισαν το …πηγαδάκι τους.

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα εκφράστηκε επίσης αλληλεγγύη στη χτεσινή πανεθνική απεργία στη Γαλλία. «Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Γαλλίας», έγραφε στα Ελληνικά και στα Γαλλικά ένα από τα πρώτα πανό που πήρε τη θέση του στην πορεία, ενώ αντίστοιχη αναφορά έγινε και από το βήμα της συγκέντρωσης.

«Τα νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά. Βάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες σε μόρφωση, δουλειά, ζωή», διαμήνυσαν φοιτητικοί σύλλογοι που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα Προπύλαια, ενώ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε οργάνωση των επόμενων βημάτων της αγωνιστικής δράσης, με Γενικές Συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών.

«Οργανωμένα παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην κοινωνική δράση», έγραψε στο πανό της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ενώ στο μαζικό μπλοκ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) διαδήλωσαν δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι.

Από τη διαδήλωση δεν έλειψαν τα μπλοκ των συνταξιουχικών σωματείων, τα οποία προετοιμάζουν παράλληλα νέο γύρο αγωνιστικών πρωτοβουλιών στις αρχές Οκτώβρη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ : 

Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν στο λαό σιγή νεκροταφείου

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή απεργία είναι μόνο η αρχή. Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, είναι κόλαφος για την εργατική τάξη, για το λαό μας. Επιδιώκουν, στοχεύουν να διαλύσουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές εργατικές ελευθερίες. Θέλουν να επιβάλουν στο λαό μας σιγή νεκροταφείου. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Το ταξικό κίνημα, το ΚΚΕ θα επαγρυπνούν. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ».

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για νέα απεργιακή απάντηση στις 2 Οκτώβρη (SPOT)

«Η χτεσινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη.

Να απαντήσουμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 2 Οκτώβρη. Τις μέρες που απομένουν, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, με συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο παρέμβασης ώστε να σπάσουν το κλίμα νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρείται.

Η ανάπτυξή τους γκρεμίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους!

Όλοι στον αγώνα!».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:

Τη Δευτέρα η σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων

Με στόχο την οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική επίθεση, πιάνοντας το νήμα από τη χτεσινή απεργία, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30/9 στις 6.30 μ.μ., στο Θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα). Με ανακοίνωσή της απευθύνεται σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καλώντας «όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο».