Μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Καβάλα

Μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9 Οκτώβρη μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε ΘεσσαλονίκηΒόλο και Καβάλα .

Στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 9 Οκτώβρη συνταξιούχοι όλων των Ταμείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Χρήστος Σαλονικιός πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, ο Θεόδουλος Ταπανίδης πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης και η Άννα Βουδούρη αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Κάλεσαν τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν ό,τι τους έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. Να καταδικάσουν τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει τον ίδιο στόχο στο Ασφαλιστικό. Με όπλο τον αγώνα να μην επιτρέψουν να προχωρήσει το νέο έγκλημα σε βάρος τους.

Στη διάρκεια της πορείας προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, οι συνταξιούχοι έκαναν συμβολική κατάληψη του δρόμου στη συμβολή των οδών Αντιγονιδών και Εγνατία και του δρόμου στο ύψος της πλατείας Αντιγονιδών.

Ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τις 13 Νοέμβρη στη νέα μεγάλη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των συνταξιούχων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα γίνει στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Στο Βόλο 

Στο Βόλο μαζική και δυναμική η κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις το πρωί της Τρίτης 9 Οκτώβρη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Παναγιώτης Σοφός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Χρήστος Κολοβός οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, Θανάσης Κοντονίνας πρόεδρος του Σωματείου ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Βόλου, Γιώργος Ρούσας πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας και η Βούλα Ευθυμίου από το Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίου.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με αίτημα αιχμής την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ επισήμαναν ότι οι περικοπές στις συντάξεις είναι μια πραγματικότητα, ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση έστειλε στους δανειστές δύο προϋπολογισμούς, ο ένας με περικοπές και ο άλλος χωρίς, ώστε να πετύχει μια αναβολή εφαρμογής του μέτρου.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου), όπου οι συνταξιούχοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των καθαριστριών, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην απολυθούν και να μην μπουν εργολάβοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου.

Στην Καβάλα

Στην Καβάλα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΝΑΤ-ΒΦΛ), πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το ΠΕΔΥ (Πρώην ΙΚΑ), για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Οι συνταξιούχοι απαίτησαν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες των δομών Υγείας. Κατάργηση των χαρατσιών σε εξετάσεις και φάρμακα. Να δημιουργηθούν κι άλλα ΤΟΜΥ που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης και του νομού.