
Η ΑΕΚ έχασε στην Ολλανδία από τον Άγιαξ με 3-0
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια με ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς στην πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε στην Ολλανδία από τον Άγιαξ με 3-0.
Αν και η «Ένωση» στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε τον Άγιαξ στο 0-0, έχοντας παράλληλα ευκαιρίες να σκοράρει, στην έναρξη του δευτέρου μέρους (47′) ο Άγιαξ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Νέρες σέντραρε και ο Ταλιαφίκο τρύπωσε μέσα στην άμυνα και έκανε με πλασέ το 1-0.
Στο 76′ ο Φαν Ντε Μπέικ διπλασίασε τα τέρματα του «Αίαντα», ενώ στο 89’ ο Ταλιαφίκο «κρέμασε» τον Μπάρκα για το 3-0, με δεύτερο προσωπικό τέρμα.
ΑΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Ζιγιές, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (77′ Ντόλμπεργκ), Χούντελααρ (62′ Φαν ντε Μπέεκ), Τάντιτς.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61′ Αλέφ), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μπακάκης (70′ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Πόνσε (81΄Γιακουμάκης).
ΚΥΠΕΛΛΟ: Πρόωρη κόντρα ΠΑΟΚ – Άρη
Ο μεταξύ τους αγώνας για το πρωτάθλημα έχει οριστεί για την 7η αγωνιστική, ωστόσο ΠΑΟΚ και Άρης δεν θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τότε για την πρώτη τους αναμέτρηση εδώ και 4 χρόνια. Η κλήρωση της ΕΠΟ για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου έφερε τους δύο συμπολίτες στον 4ο όμιλο και μάλιστα αντιπάλους στην πρεμιέρα, που είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 25 – 27 Σεπτέμβρη. Κατά τ’ άλλα, στα μέτρα των φαβορί θεωρούνται οι υπόλοιποι όμιλοι.
1ος Όμιλος,
- Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (25/9, 21:30, Δημ. Περιστερίου)
- Θύελλα Καμαρίου – Ηρακλής (27/9, 16:30, Δημ. Νάξου_
2ος Όμιλος
- Βόλος – Απόλλων Λάρισας (25/9, 16:30, Δημ. Νεάπολης)
- ΑΕΚ – Λαμία (26/9, 21:30, ΟΑΚΑ)
3ος Όμιλος
- ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΟΧ Κισσαμικός (25/9, 16:30, Παγκρήτιο Στάδιο)
- Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (27/9, 19:00, Γήπεδο Παναιτωλικού)
4ος Όμιλος
- Αήττητος Σπάτων – Εργοτέλης (26/9, 16:30, Δημ. Σπάτων)
- ΠΑΟΚ – Άρης (26/9, 19:00, Γήπεδο Τούμπας)
5ος Όμιλος
- Άρης Αβάτου – Παναχαϊκή (27/9, 16:30, Γήπεδο ΑΟΞ)
- Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (27/9, 21:30, «Γ. Καραϊσκάκης»)
6ος Όμιλος
- Απόλλων Παραλιμνίου – ΑΟ Τρίκαλα (25/9, 16:30, Δημ. Σερρών)
- Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (25/9 19:00, Γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης»)
7ος Όμιλος
- Ξάνθη – ΟΦΗ (26/9, 16:30, Ξάνθη Arena)
- Νίκη Βόλου – Κέρκυρα (26/9, 19:00, Πανθεσσαλικό Στάδιο)
8ος Όμιλος
- Ηρόδοτος – Απόλλων Πόντου (25/9, 16:30, Νέας Αλικαρνασσού)
- Πανιώνιος – ΑΕΛ (27/9, 19:00, Γήπεδο Νέας Σμύρνης)
Η Σάκκαρη πέρασε στους “8” του Korea Open
Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε δυναμικά στους αγώνες, καθώς νίκησε και στο 2ο γύρο του τουρνουά της Σεούλ. Η 23χρονη πρωταθλήτρια, στο πλαίσιο του Korea Open, νίκησε την Μαργαρίτα Γκασπαριάν με 6-2, 6-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κορεάτικου τουρνουά, σε 77 μόλις λεπτά. Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Ρωσίδα, Εβγενίγια Ρόντινα.
Η Σάκκαρη είχε πρωτοπαίξει εκεί το 2016 και είχε αποκλειστεί από τη Κινέζα, Σαϊσάι Ζανγκ, που είχε φτάσει ως τα ημιτελικά. Για το 2018 αυτός θα είναι ο 3ος προημιτελικός της, που έκανε μεγάλες πορείες και στα άλλα δυο τουρνουά που πέρασε σ’ αυτή τη φάση.
Τον Απρίλιο ήταν ημιφιναλίστ στην Κωνσταντινούπολη και τον Αύγουστο ήταν φιναλίστ στο Σαν Χοσέ, συμμετέχοντας στον πρώτο της τελικό στο tour σε ένα τουρνουά της σειράς Premier.