ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Φουσκωτοί» παρακολουθούσαν τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στις Προβλήτες II και ΙΙΙ της «COSCO»!

Την παρακολούθηση του Μάρκου Μπεκρή, προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), από «φουσκωτούς» με μηχανές χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης πανεργατικής απεργίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια και τονίζει πως «η εταιρεία και η κυβέρνηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εκλεγμένων συνδικαλιστών και μελών του Σωματείου μας».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ αναφέρει τα εξής:

«Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει στους εργαζόμενους στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά και σε όλη την εργατική τάξη το γεγονός ότι αμέσως μετά τη λήξη της επιτυχημένης 24ωρης απεργίας στις 28/11/18 στον ΣΕΜΠΟ, στις προβλήτες Ι, ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, διαπιστώθηκε ότι μηχανές μεγάλου κυβισμού, με “φουσκωτούς”, χωρίς πινακίδες, παρακολουθούσαν τον πρόεδρο του Σωματείου μας, Μάρκο Μπεκρή, σε όλη τη διαδρομή του από τον Πειραιά μέχρι την Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια. Εχουμε και στο παρελθόν καταγγείλει επιθέσεις, εκβιασμούς, απειλές προς στελέχη και μέλη του Συνδικάτου μας, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την τραμπούκικη φασιστική επίθεση που είχε δεχτεί ο πρόεδρός μας, Μάρκος Μπεκρής, το καλοκαίρι από γνωστό “μπράβο” του Πειραιά, που είχαμε καταγγείλει επώνυμα.

Ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν είχε καμία επίπτωση, αλλά η εταιρεία τον “επιβράβευσε” για την ενέργειά του, κρατώντας τον στο πόστο του ως υπεύθυνο ασφαλείας στον ΣΕΜΠΟ.

Κάνουμε καθαρό ότι απειλές σε μας δεν πιάνουν. Η εταιρεία και η κυβέρνηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εκλεγμένων συνδικαλιστών και μελών του Σωματείου μας.

Δεν θα επιτρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά να γίνει ζούγκλα, με επιθέσεις σε εργάτες από διάφορους τραμπούκους».