ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ: 30 νεκροί από ναυάγιο πλοιαρίου σε λίμνη – ΙΑΠΩΝΙΑ: 4 αγνοούμενοι από σύγκρουση δύο πλοίων

ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ: Τουλάχιστον 30 νεκροί από ύστερα ναυάγιο πλοιαρίου σε λίμνη

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός πλοιαρίου σε μια λίμνη στη δυτική ΛΔ του Κονγκό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τις αναφορές ΜΜΕ.

Το ατύχημα συνέβη αργά το Σάββατο στη λίμνη Μάι Ντόμπε, κοντά στο χωριό Λοκάνγκα.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε ανακτήσει 30 σορούς: 12 γυναίκες, 11 παιδιά και επτά άνδρες», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής.

Δεν ήταν αμέσως γνωστό πόσοι άνθρωποι ήταν στο σκάφος, αλλά αξιωματούχοι εκτιμούν αρκετές εκατοντάδες ήταν στο πλοίο. Περίπου 170 επιζώντες διασώθηκαν.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Αγνοούνται 4 ναυτεργάτες από σύγκρουση δύο πλοίων

Τέσσερις Ιάπωνες ναυτικοί αγνοούνται ύστερα από το ναυάγιο φορτηγού πλοίου μετά τη σύγκρουσή του κατά τη διάρκεια της νύχτας με άλλο σκάφος στα ανοικτά της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Τα πλοία «Senshomaru» και «Sumihomaru», και τα δύο υπό σημαία Ιαπωνίας, συγκρούστηκαν σήμερα γύρω στις 2.10 τοπική ώρα (20.10 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου) στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοικτά της επαρχίας Τσίμπα (στην ανατολική Ιαπωνία).

«Το “Senshomaru” φαίνεται ότι βυθίστηκε στο σημείο της σύγκρουσης. Ένα σκάφος της ακτοφυλακής, το “Matsuhima”, διέσωσε τον καπετάνιο του “Senshomaru”, αλλά τέσσερις ναυτικοί -τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος- αγνοούνται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του άλλου σκάφους, του «Sumihomaru», είναι ασφαλή και καλά στην υγεία τους. Την ώρα του ατυχήματος, πυκνή ομίχλη κάλυπτε την περιοχή, δήλωσε ο αξιωματικός της ακτοφυλακής.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)