«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ : Για την απαράδεκτη κατάσταση με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και πάλι στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σύρου – Ερμούπολης, καλώντας τη δημοτική αρχή, αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς, άμεσα να προχωρήσουν σε διάβημα – διαμαρτυρία προς την εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Στην ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σύρου – Ερμούπολης αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού μας.

Η Σύρος για μια ακόμη φορά μπαίνει σε 2η μοίρα, γίνεται ο “φτωχός συγγενής” των Κυκλάδων. Οι αποφάσεις του μονοπωλιακού ακτοπλοϊκού ομίλου για την αποδρομολόγηση του “BlueStar Paros” και τη δρομολόγηση του “NissosMykonos” και στη γραμμή Σύρος – Πειραιάς, με το τελευταίο να καλείται να καλύψει δυο διαφορετικά δρομολόγια σε μια μέρα, έχει δημιουργήσει πραγματικό κομφούζιο και σωρεία προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά, αλλά και την Τήνο και τη Μύκονο. Προβλήματα που διογκώνονται, καθώς διανύουμε μια περίοδο που μεγάλος όγκος επιβατών περιμένει να μετακινηθεί από και προς το νησί, λόγω των διακοπών του Πάσχα. Επίσης, η συνεχής καταπόνηση πλοίου και πληρώματος δημιουργεί και ζητήματα ασφάλειας επιβατών και ναυτεργατών.

Αυτή η κατάσταση θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί ήδη από χθες! Παρόλα αυτά, καλούμε τη δημοτική αρχή, αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς, άμεσα να προχωρήσουν σε διάβημα – διαμαρτυρία προς την εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Είναι η πολιτική της νυν, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που ενισχύουν την ασυδοσία των εφοπλιστών σε βάρος της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών. Συνεχίζονται και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι δεκάδες φοροαπαλλαγές και η παροχή αφορολόγητου πετρελαίου για τους εφοπλιστές όπως και το “φόρτωμα” των ακτοπλόων εφοπλιστών με δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο, σε επιδοτήσεις για τις λεγόμενες “άγονες γραμμές”, τη στιγμή που ζητάνε και την τελευταία δεκάρα από την τσέπη μας, μέσω της έντασης της φορολογίας. Ενώ και η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά γονατίζει κατοίκους και επαγγελματίες.

Η μετακίνηση είναι κοινωνικό δικαίωμα και ιδιαίτερα για εμάς τους νησιώτες, που δεν έχουμε άλλες δυνατότητες μετακίνησης από και προς την ηπειρωτική χώρα, εκτός από τα πλοία και τα αεροπλάνα. Για να σταματήσουμε να αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες Β’ κατηγορίας, πρέπει να απαιτήσουμε ασφαλή, φθηνή και τακτική ακτοπλοϊκή και αεροπορική συγκοινωνία από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά, όλο το χρόνο και όχι όποτε και αν συμφέρει τους εφοπλιστές και τις αεροπορικές εταιρείες».