ΛΑΥΡΙΟ: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 15 Απρίλη, ο 2ος Λαϊκός Αγώνας στους Δρόμους των Μεταλλωρύχων, ο οποίος και φέτος συνδιοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Σύλλογο Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ). Η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες αθλητές και μικρά παιδιά, που χάρηκαν τη διαδρομή και το ιστορικό περιεχόμενό της.

https://youtu.be/P5Sx19oV5vg?t=35

Ο φετινός αγώνας δρόμου ήταν αφιερωμένος στους αγώνες των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα. Στις σύντομες παρεμβάσεις τους, οι διοργανωτές ανέδειξαν την ανάγκη για μαζικό, λαϊκό αθλητισμό χωρίς κόστος για τη λαϊκή οικογένεια, ενώ αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξουν αγώνες για την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού. Επίσης, αναφέρθηκαν στις εξελίξεις που έχουμε στη γειτονιά μας, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ – Αγγλίας – Γαλλίας στη Συρία και έγινε κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στο τέλος του αγώνα μοιράστηκαν σε όλους τους αθλητές διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια, ενώ στους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες δόθηκαν κομμάτια ορυκτών της Λαυρεωτικής γης.