ΚΥΛΛΗΝΗ : Στη θάλασσα ΙΧ του «Fior Di Levante» – Προσέκρουσε στο Ηράκλειο το «Festos Palace»

Αναστάτωση επικράτησε απόψε στο λιμάνι της Κυλλήνης, όταν ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου, «Fior Di Levante».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης του πλοίου έσπασαν κάποιοι κάβοι, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το πλοίο από την προβλήτα και το ΙΧ να βρεθεί στη θάλασσα.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, η οδηγός του αυτοκινήτου είχε προλάβει και είχε βγει από το όχημα, ενώ από το συγκεκριμένο περιστατικό δεν κινδύνεψε κάποιος επιβάτης ή μέλος του πληρώματος. Έπειτα από λίγο το πλοίο προσέγγισε στο λιμάνι και συνέχισε κανονικά τη διαδικασία της εκφόρτωσης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

To «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» προσέκρουσε στο λιμάνι του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου, όταν λόγω των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στην περιοχή έσπασαν οι κάβοι του πλοίου των μινωικών γραμμών «FESTOS PALACE».

Το πλοίο ακυβέρνητο, αφού δεν λειτουργούσαν οι μηχανές του, παρασύρθηκε στην απέναντι πλευρά του λιμένα δίπλα στον Κούλε. Το πλοίο λόγω απαγορευτικού είχε δέσει στο λιμάνι και περίμενε άρση για τον απόπλου του, όταν οι κάβοι δεν άντεξαν τον τεράστιο όγκο του και το έσπρωξαν προς τον βορρά λόγω των νοτιάδων. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο ρυμουλκά για να το επαναφέρουν στη θέση του, ενώ θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο πλοίο για το ενδεχόμενο να έχει υποστεί ρήγμα από την πρόσκρουση στο μόλο δίπλα στον Κούλε.

  • “Ριζοσπάστης” 24/12/2019