Εκδήλωση για τα 74 χρόνια της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ, το Σάββατο 13/10, στις 6 μ.μ., στην πλ. Κοραή της Αθήνας

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος, διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τα 74 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ (12 Οκτώβρη του ’44,  το Σάββατο 13 Οκτώβρη, στις 6  μ.μ., στην πλατεία Κοραή της Αθήνας, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του ΕΑΜ,

Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ομιλήτρια θα είναι η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αττικής του Κόμματος..

Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα, όπου θα κατατεθούν συμβολικά στεφάνια στη μνήμη των νεκρών των Αχτίδων της ΚΟΑ του ΚΚΕ και όλων των αγωνιστών που έπεσαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

12 Οκτώβρη 1944, η μεγάλη συγκέντρωση για την Απελευθέρωση της Αθήνας
Κατάθεση στεφάνων από την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα τιμήσει την 74η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. Καλούνται οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και οι μαχητές του ΔΣΕ, φίλοι και απόγονοι να συμμετάσχουν μαζικά με τα λάβαρα και τις σημαίες της Αντίστασης.

Τιμούν τη Μάχη της Ηλεκτρικής

Οι ΚΟ Κερατσινίου – Δραπετσώνας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κερατσινίου – Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλούν την Κυριακή 14 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην εκδήλωση για τα 74 χρόνια από τη Μάχη της Ηλεκτρικής, που θα γίνει στο Μνημείο Πεσόντων της μάχης. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Η Μάχη της Ηλεκτρικής. Το εργοστάσιο και μπροστά ΕΛΑΣίτες υπερασπιστές του
Για το Μπλόκο του Περιστερίου

Την Κυριακή 7 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., οι ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνουν στην πλατεία Μπλόκου (Λόφος Αξιωματικών, Θηβών και Τζ. Κένεντι) εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών του Μπλόκου Περιστερίου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Καρασούλος, μέλος της ΠΕ Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με αντάρτικα τραγούδια, ενώ στο χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου.