Δύο πανελλήνια ρεκόρ ο Χρήστου στην Κίνα – Τζούντο – ΚΕΘΕΑ – Λαϊκός αθλητισμός

“Παγκόσμιος” ο Αποστολος Χρήστου με δύο πανελλήνια ρεκόρ!

Ο Απόστολος Χρήστου ανήκει στην ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης, όπως απέδειξε με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην πόλη Χανκζού της Κίνας!

Ο σπουδαίος πρωταθλητής της κολύμβησης ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, με συμμετοχή σε τρία αγωνίσματα (50μ., 100μ.,200μ, ύπτιο), με δύο πανελλήνια ρεκόρ και δύο προκρίσεις σε ημιτελικούς!

Την καλύτερη εμφάνιση την πραγματοποίησε στα 50μ. ύπτιο όπου με χρόνο 23.57 πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το δικό του από τις 13 Δεκεμβρίου 2017 με 23.74. Στον ημιτελικό με επίδοση 23.64, κατετάγη στην 14η θέση στον κόσμο!

Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε και στα 200μ. ύπτιο, καθώς με χρόνο 1:53.20 κατέρριψε το δικό του ρεκόρ, από τις 6 Δεκεμβρίου 2016 με 1:54.15. Η επίδοση αυτή του έδωσε την 20η θέση στην κατάταξη.

Ο Χρήστου πήρε μέρος και στα 100 μέτρα ύπτιο, όπου με χρόνο 50.92 προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί πετυχαίνοντας 50.91, κατέλαβε την 14η θέση στο σύνολο.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας,  με τις καταπληκτικές εμφανίσεις του 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς, όπου θα κριθούν οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που είναι ο μεγάλος στόχος του Χρήστου.

TZOYNTO: Αναφορά του ΚΚΕ για το θέμα του Αλ. Ματασασβίλι

Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ την άρνηση της Ομοσπονδίας Τζούντο να χορηγήσει βεβαίωση προπονητή Γ’ κατηγορίας στον απόφοιτο του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και αθλητή του τζούντο του ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης Αλέξανδρο Ματασασβίλι. Για το θέμα οι βουλευτές του Κόμματος Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής κατέθεσαν Αναφορά προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού το υπόμνημα της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καθώς και το ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, που ζητούν να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα του αθλητή για χορήγηση βεβαίωσης προπονητή.

Ο Αλέξανδρος Ματασασβίλι αφού έδωσε τον προσωπικό του αγώνα κατά της εξάρτησης των ναρκωτικών ως μέλος του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», ως αθλητής του τζούντο πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις της Επιτροπής Ιεραρχίας Νταν και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο το Μάρτη του 2012. Ωστόσο μέχρι σήμερα η Ομοσπονδία δεν έχει απαντήσει στο αίτημά του για το πρώτο νταν αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αναγνωρίζει αυτές τις εξετάσεις ούτε τα αποτελέσματα.

  • Την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, η Λούλα Καρατζά και η Ελένη Μυτικάρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα παρευρεθούν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα.

ΚΕΘΕΑ: 91 άνθρωποι βγαίνουν «καθαροί» στη ζωή

Πάνω από 90 άνθρωποι αποφοίτησαν την περασμένη Κυριακή από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Οι ίδιοι μετρούν τουλάχιστον 3 χρόνια καθαροί από ουσίες και είναι επανενταγμένοι στην κοινωνία, καταρρίπτοντας με την προσωπική τους διαδρομή στερεότυπα και προκαταλήψεις, αναδεικνύοντας συγχρόνως την επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ με κρατικούς πόρους και μόνιμο προσωπικό.

Κι όπως έπρεπε, εξάλλου, δεν έλειψαν οι βολές ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που παραδίδει την απεξάρτηση στο έλεος των ληξιπρόθεσμων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ. Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι η ανάγκη να διαφυλαχθεί το δικαίωμα όλων σε φροντίδα, θεραπεία και επανένταξη, η πίστη στον άνθρωπο και στις δυνάμεις που κρύβονται μέσα του, το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Οι απόφοιτοι μοιράστηκαν τη συγκίνηση της μέρας με συγγενείς, φίλους, εργαζόμενους και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ. Το «παρών» στη συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, έδωσε μεταξύ άλλων και η υπεύθυνη του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, Λούλα Καρατζά.

Πραγματοποιήθηκε ο 1ος ποδηλατικός γύρος Πετρούπολης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκέμβρη ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Πετρούπολης «Γνωρίζω την πόλη μου» που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή της πόλης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας».

Η διοργάνωση είχε καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς σκοπός της δράσης ήταν οι συμμετέχοντες να περάσουν και να γνωρίσουν σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος όπως το Θέατρο Πέτρας, το Καμίνι, το Άλσος, το Γραμμικό Πάρκο κ.ά.

Μικροί και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους, φόρεσαν τα κράνη τους και απόλαυσαν μία εκπαιδευτική διαδρομή κάνοντας μικρές στάσεις στα σπουδαιότερα σημεία της πόλης μας.

H εκκίνηση του ποδηλατικού γύρου έγινε στην πλατεία Αγίου Δημητρίου και ο τερματισμός στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έκθεση με φωτογραφικό υλικό, καθώς επίσης και μια ταινία μικρού μήκους με φωτογραφίες από την πόλη μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις.