ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΠΟΛΟ – ΜΠΑΣΚΕΤ – ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δύο χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα στην τεχνική κολύμβηση:

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια, κατέκτησε ο Λουκάς Καρετζόπουλος, στην 3η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.Ο Έλληνας πρωταθλητής με επίδοση 15.54 έφτασε στην πρώτη θέση, μπροστά από τους δύο Ρώσους Καζάντσεφ και Καμπάνοφ, που με επίδοση 15.77 και 15.85 αντίστοιχα κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανέβηκε και ο Χρήστος Μπόνιας με χρόνο 18.85 στα 50μ. διπλά πέδιλα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Την δεύτερη θέση με χρόνο 19.05 πήρε ο Ρώσος Φέντκιν, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στον λαιμό του ο Ουκρανός Κολοντιάζνι με επίδοση 19.33.

Η 3η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ολοκληρώνεται με την συμμετοχής της Εθνικής μας ομάδας στον τελικό των 4χ200 επιφάνεια.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ: Στο ρελαντί η Ελλάδα, 12-7 την Ολλανδία

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης πανηγύρισε η Εθνική πόλο ανδρών. Η γαλανόλευκη, μετά το 27-1 στην πρεμιέρα με την Τουρκία, ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο της Ολλανδίας, νικώντας 12-7. Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, αλλά πήρε αυτό που ήθελε, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 3-2, 2-2, 1-0.

Ελλάδα: Βλαχόπουλος 6, Φουντούλης 2, Γούνας 2, Καπότσης, Γεννηδουνιάς

Ολλανδία: Γιάνσεν 2, Λίντχουτ 2, Φαν Ντεν Μπουργκ, Βίνκελχορστ, Γκότερμεϊκερ,

  • Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πρωταθλητής στους εφήβους πόλο

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Εφήβων 2018 πόλο, καθώς επιβλήθηκε στον μεγάλο τελικό με 7-3 του οικοδεσπότη ΝΟ Χίου. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο ΠΑΟΚ που νίκησε τον Ολυμπιακό 15-4 στον μικρό τελικό.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Πρόωρος αποκλεισμός για την Εθνική Νέων Ανδρών

Πρόωρο τέλος μπήκε στην περιπέτεια της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό του Κέμνιτζ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την Ιταλία στους “16” με 76-70.

Πλέον ακολουθούν οι αγώνες κατάταξης για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, η οποία έχει ως στόχο να αποφύγει την τελευταία τριάδα, που οδηγεί στον υποβιβασμό. Πρώτος αντίπαλος είναι η Μεγάλη Βρετανία (ηττήθηκε στους “16” από την Κροατία) την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 16:45.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-33, 54-50, 76-70.

ΕΛΛΑΔΑ: Χρηστίδης 11 (5/12 δίποντα, 1/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Καμπερίδης, Λούντζης 14 (2/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπαδψάκης 7 (1/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Τάταρης 3, Αγραβάνης 8 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης Π. 5 (1), Καλαϊτζάκης Γ. 3 (1/3 σουτ, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο), Κουρέπης 7 (2/7 δίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Μωραΐτης 12 (6/7 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 5 ασίστ).

 

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Πάλεψε για το μετάλλιο η Εθνική Νέων, έχασε 3-2 από τη Γερμανία

Δεν κατάφερε και δεύτερη υπέρβαση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Εθνική ομάδα των Νέων. Στον προημιτελικό με τη Γερμανία κάμφθηκε με 3-2, έμεινε εκτός μεταλλίων, αλλά βέβαια έφτασε πανάξια σε αυτό το σημείο, έδειξε τη δυναμική της και αξίζει το θερμό χειροκρότημα όλων.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει τώρα για τις θέσεις 5-8 και θα προσπαθήσει να φτάσει σε καλύτερο πλασάρισμα από πέρσι (8η). Στις 19:30, αντιμετωπίζει το Αζερμπαϊτζάν, μια ομάδα που στηρίζεται σε κινεζικής καταγωγής αθλητές. Στα προημιτελικά κάμφθηκε με 3-2 σε ντέρμπι με την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία.