ΠΕΡΑΜΑ: Κινητοποίηση ενάντια στην παράδοση του Αρμού στην «COSCO»

Κινητοποίηση στο Πέραμα πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος αντιδρώντας στην παράδοση του Αρμού, τον τελευταίο ελεύθερο χώρο της πόλης, στην «COSCO».

Η κινητοποίηση γίνεται μπροστά από το τοιχίο που χωρίζει τον Αρμό από την «COSCO», μετά και την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θέλει ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου αυτού για να επεκτείνει τις δραστηριότητες της.

Σε ξεσηκωμό καλεί η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ.

Οι φορείς διεκδικούν:

  • Ούτε σπιθαμή παραχώρησης στα επιχειρηματικά σχέδια σε βάρος του Αρμού.
  • Ο χώρος να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και του δήμου άμεσα και να παραδοθεί στο λαό του Περάματος χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα τα οποία επαναλειτούργησαν από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της «COSCO». Να βγουν εκτός οικιστικού ιστού και ο χώρος τους να αποδοθεί στο λαό του Περάματος με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις, για να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού.

Ευθύνες για αυτή την κατάσταση φέρει και η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία όπως αποκαλύφθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα το βράδυ ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την «COSCO» και παζάρευε την παραχώρηση του χώρου είτε με επινοικίαση είτε με άλλες μορφές. Διαφάνηκε ότι προσπάθησε να φέρει το λαό του Περάματος προ τετελεσμένου γεγονότος, αλλά η άμεση κινητοποίηση του κόσμου έδειξε ότι οι σχεδιασμοί της θα πέσουν στο κενό.

Κάτω από την πίεση του κόσμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή, αλλάζοντας τακτική και κοροϊδεύοντας ανοιχτά, «άλλαξε στάση», ισχυριζόμενη ότι δεν είναι στις προθέσεις της να δώσει το χώρο. Να θυμίσουμε βέβαια ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Γ. Λαγουδάκης συμμετείχε στη μεταβατική διοίκηση του ΟΛΠ με αποστολή την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου στα μονοπώλια προσυπογράφοντας αυτές τις αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του λαού του Περάματος.