«Χρόνια πολλά» αγωνιστικά από την ΚΝΕ – Το Σάββατο 5 Γενάρη το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΝΕ.

Στο ρυθμό που έχουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ εξορμούν από σπίτι σε σπίτι, τραγουδώντας τα δικά τους, διαφορετικά, αγωνιστικά κάλαντα και συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της ΚΝΕ έχουν ως εξής:

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

χρόνια πολλά αγωνιστικά

τα κάλαντα να πούμε

και του χρόνου να σας δούμε

***

Αρχή με Ασφαλιστικό

δουλειά έως τα 100

οι πλούσιοι να κερδίζουν

οι πολλοί να γονατίζουν

***

Βάστα του ΕΝΦΙΑ το χαρτί

καινούρια ήρθε λυπητερή

το δίκιο δε θα βρούμε

άμα δεν ξεσηκωθούμε

***

Μνημόνια δε σκίστηκαν

μέτρα πολλά ψηφίστηκαν

τον κόσμο τον μαδάνε

φίκια πάλι του πουλάνε

***

Ένας αιώνας ΚΚΕ

η δύναμή σου είναι λαέ

ποτέ του δε λυγάει

«κι όλο φυλλωσιές πετάει»

***

Με συμμαχία λαϊκή

Με στόχο την ανατροπή

Στην αντεπίθεση να βγούμε

Με το ΚΚΕ μπορούμε.

Το Σάββατο 5 Γενάρη το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό στις 5:00 το απόγευμα

Το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με ελεύθερη είσοδο. Το φουαγιέ του Περισσού θα στολιστεί κατάλληλα και από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους, μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παραστάσεων που προετοιμάζει η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια με θέμα την παγωμένη εποχή του έτους, τον χειμώνα! Έτσι, οι μικροί φίλοι θα δημιουργήσουν με …μυστικά υλικά το δικό τους χιόνι, αλλά και διάφορες άλλες κατασκευές που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εποχή. Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων αναμένεται για ακόμη μια χρονιά να «κλέψουν» τα εργαστήρια πειραμάτων, αλλά και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχουν και απλά εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά.

Στη συνέχεια, μέλη της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ θα παρουσιάσουν το παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης» και τα παιδιά μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση θα ζήσουν τις περιπέτειες του Καρυοθραύστη και της μικρής Κλάρας.

Στις 19:15 θα πραγματοποιηθεί η παιδική παράσταση «Όλα είναι μουσική» από το Θέατρο κούκλας της Ιρίνα ΜπόικοΜία φαντασμαγορική κουκλοθεατρική παράσταση, για όλη την οικογένεια, με ηθοποιούς, κούκλες και Θέατρο Σκιών, όπου όλο το κοινό συμμετέχει ενεργά. Τι ενώνει έναν οδηγό λεωφορείου, έναν μάγειρα, έναν ζωγράφο, μία δασκάλα, έναν οδοκαθαριστή κι έναν σκύλο; Ένας τυχαίος περαστικός σκέφτηκε πως αυτό που τους ενώνει είναι η επιθυμία για χαρά, η αναζήτηση της ευτυχίας! Κι επειδή, όπως έλεγε ένας διάσημος μουσικός, «στη ζωή μας, ό,τι κάνουμε είναι Μουσική!», τραγούδησε μία μελωδία που άλλαξε τη ζωή όλων! Μία χαρούμενη παράσταση, που ενώνει μικρούς και μεγάλους σε μια χαρούμενη παρέα, από την οποία όλοι βγαίνουν γελώντας και τραγουδώντας: «Όλα είναι Μουσική»!

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με πολύ χορό και τραγούδι στο καθιερωμένο πάρτι!