ΚΕΣΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ : Παραμένουν τα οξυμένα προβλήματα στη Ναυτική Εκπαίδευση

Τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στη Ναυτική Εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών.

«Παρά τη δέσμευση του υπουργείου Ναυτιλίας από παρέμβαση των Μηχανικών του προηγούμενου κύκλου μαθημάτων, ότι άμεσα θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί για να καλυφθεί το οξυμένο πρόβλημα της έγκαιρης εγγραφής σε κύκλους μαθημάτων για Α’ και Β’ Μηχανικούς, το πρόβλημα συνεχίζεται», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών.

Και προσθέτει ότι «το μεγάλο αμφιθέατρο της σχολής παραμένει εκτός λειτουργίας, ενώ στα τμήματα συνεχίζεται ο αυξημένος αριθμός σε συμμετοχή περίπου 40 άτομα, με δυσκολίες στην παρακολούθηση της μετεκπαίδευσης, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, με εργαστήρια που δεν λειτουργούν και έχουν μετατραπεί σε αίθουσες θεωρητικής διδασκαλίας».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10.30, στα Προπύλαια, στον αγώνα για καθολική – δημόσια και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.