Κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Κινούμενο και το συγκεκριμένο στις πεπατημένες λογικές αντίστοιχων παλιότερων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) δείχνει σε βασικά ζητήματα, όπως αυτό της βίας στον αθλητισμό και των στημένων αγώνων, να μένει μακριά από την πραγματική ουσία του προβλήματος: Την επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο που για μια ακόμη φορά μένει στο απυρόβλητο από τις διατάξεις και του συγκεκριμένου νομοσχεδίου της που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αντίθετα ως λύσεις διαφημίζονται για μια ακόμη φορά μέτρα όπως αυτό της αυστηριοποίησης των ποινών ή της έντασης της καταστολής που όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα κάθε άλλο παρά τέτοια δεν είναι.

Την ίδια στιγμή μέσω των συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου εμφανής είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει ζητήματα του αθλητισμού που αφορούν τη διοίκηση των Ομοσπονδιών. Όπως οι συγκεκριμένες που αφορούν τον περιορισμό στις θητείες των εκλεγμένων προέδρων ή ακόμα και ηλικιακό όριο τα 70 έτη προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος σε οποιαδήποτε θέση ΔΣ της Ομοσπονδίας.