Καταγγελία των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τα εξαντλητικά ωράρια στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “Αλεξάνδρα Λ.”

Τις απολύσεις 3 ναυτεργατών από το Ε/Γ-Ο/Γ  πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ», της ναυτιλιακής εταιρείας «ΚefalonianLines», που εκτελεί δρομολόγια Κυλλήνη – Ζάκυνθος, καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Οι 3 εργαζόμενοι προχώρησαν στις 27 Αυγούστου σε καταγγελία σύμβασης λόγω υπέρβασης των ωρών εργασίας (18 ώρες εργασία καθημερινά) από τα εξαντλητικά δρομολόγια του πλοίου, που παραβιάζει τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας και το ΠΔ 152/2003, που καθορίζουν τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών.

Τα σωματεία καταγγέλλουν και το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης που δεν προχώρησε σε ελέγχους των καταγγελλομένων, ενώ οι εργαζόμενοι αφού απολύθηκαν δεν τους καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα με βάση τη ΣΣΕ των Πορθμείων ούτε η αποζημίωση λόγω καταγγελίας. Το πλοίο απέπλευσε από την Κυλλήνη με μειωμένη οργανική σύνθεση θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Τα σωματεία απαιτούν «την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση τα καταγγελλόμενα των ναυτεργατών και την πλήρη έγγραφη ενημέρωσή τους».