“Κλειστές” οι πόρτες για εγγραφές Μηχανικών στο ΚΕΣΕΝ και το ειδικό τμήμα στην ΑΕΝ Ασπροπύργου!

Προς:

  • Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ κ. Τεμπονέρα
  • ΥΝΑ/ Διευθυντή Εκπαίδευσης Ναυτικών κ. Τσελίτη
  • Διοίκηση ΚΕΣΕΝ
  • Διεύθυνση ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών
  • ΠΕΕΔΝΕ
  • Μ.Μ.Ε.
  • ΠΝΟ
  • Ναυτεργατικά σωματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Επανειλημμένες είναι οι καταγγελίες μας  για τα οξυμμένα προβλήματα στην μετεκπαίδευση και συνολικά στην ναυτική εκπαίδευση, που αντιμετωπίζουν οι μετεκπαιδευόμενοι στο ΚΕΣΕΝ και οι σπουδαστές των ΑΕΝ.

Μεταξύ αυτών είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό (η πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι), με αποτέλεσμα στο ΚΕΣΕΝ Μηχανικών να μην μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, που να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Συγκεκριμένα από καταγγελίες συναδέλφων Μηχανικών οι οποίοι θέλουν να εγγραφούν στον κύκλο μαθημάτων για την απόκτηση του διπλώματος του Α’ Μηχανικού, η γραμματεία του ΚΕΣΕΝ Μηχανικών τους ενημερώνει ότι είναι συμπληρωμένες οι 2 επόμενες εκπαιδευτικές σειρές της περιόδου 2018 – 2019 που είναι στις 17 Απρίλη και 31 Μάη, παραπέμποντας τους για τον Σεπτέμβρη!!!

Αυτή η κατάσταση επιδρά σε βάρος του επαγγελματικού προγραμματισμού των συναδέλφων, θα επιφέρει  πρόσθετα οικονομικά προβλήματα των ιδίων και των οικογενειών τους, ενώ δίνει τροφή στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για την δημιουργία πρόσθετων τμημάτων και την κάλυψη όλων των συναδέλφων Μηχανικών.

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ:
Άμεση κάλυψη αυτήν την περίοδο όλων των μηχανικών του ειδικού τμήματος της ΑΕΝ Ασπροπύργου

Να επιληφθούν του προβλήματος, με την άμεση κάλυψη αυτήν την περίοδο όλων των μηχανικών του ειδικού τμήματος της ΑΕΝ/Ασπροπύργου, απαιτούν από το υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Με βάση το πρόγραμμα σπουδών του ειδικού τμήματος Μηχανικών της ΑΕΝ/Ασπροπύργου, η ολοκλήρωσή του και με το πέρας της εξεταστικής περιόδου, προβλέπεται να είναι στις 3 Ιούλη και χωρίς να περιλαμβάνεται τυχόν παράταση, λόγω εκλογών σε δήμους, Περιφέρειες, Ευρωβουλή.

Οι απόφοιτοι Μηχανικοί του ειδικού τμήματος για την απόκτηση του διπλώματος Γ’ Μηχανικού, εκτός από την ολοκλήρωση σπουδών, θα πρέπει να παρακολουθήσουν στο ΚΕΣΕΝ το 2ήμερο τμήμα για την προσαρμογή γνώσεων στη Διεθνή Σύμβαση STCW 1978 (Μανίλα 2010).

Η καταληκτική ημερομηνία της περιόδου 2018 – 2019 για το 2ημερο τμήμα του ΚΕΣΕΝ είναι στις 4 Ιούλη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα έγκαιρης παρακολούθησης από τους 40 Μηχανικούς, που παρακολουθούν το ειδικό τμήμα στην ΑΕΝ/Ασπροπύργου.

Τυχόν μετάθεση της παρακολούθησης από Σεπτέμβρη, θα επιδράσει στην έγκαιρη ναυτολόγησή τους με αποτέλεσμα να επιφέρει πρόσθετα οικονομικά προβλήματα των ιδίων και των οικογενειών τους.

Απαιτούμε το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του να επιληφθούν του προβλήματος, με την άμεση κάλυψη αυτήν την περίοδο όλων των συναδέλφων του ειδικού τμήματος της ΑΕΝ/Ασπροπύργου».