Καταγγελία για τον αποκλεισμό από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ των 22 εκλεγμένων αντιπροσώπων των συνταξιούχων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ : 

«Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, που αποκλείει από τις διαδικασίες του Συνεδρίου και τον χώρο τέλεσής του τους 22 αντιπροσώπους των εκλεγμένων συνταξιούχων», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, καλώντας «όλους τους συνταξιούχους την Τρίτη 25/2 και ώρα 8 π.μ. να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν τα εργατικά συνδικάτα έξω από το Συνεδριακό χώρο στο Καβούρι».

Οι ίδιες πλειοψηφίες με απαράδεκτο τρόπο στο 30ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ απέκλεισαν τους συνταξιούχους από το συνδικαλιστικό κίνημα με ισοτιμία ψήφου, τώρα έχουμε νέες μεθοδεύσεις αποκλεισμού, ακόμη και σε αντίθεση με το Καταστατικό της ΓΣΕΕ, που προβλέπει την συμμετοχή των συνταξιούχων σε όλες τις διαδικασίες των Συνεδρίων και της Διοίκησης με συμβουλευτική ψήφο. Ειδικά για τις διαδικασίες του Συνεδρίου, οι Συνταξιούχοι, με βάση το Καταστατικό της ΓΣΕΕ, συμμετέχουν στο Συνέδριο, έχουν δικαίωμα λόγου και εκλογής στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, με αρχαιρεσίες που γίνονται σε διαφορετική κάλπη και εκλέγουν 3 μέλη στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ με συμβουλευτική ψήφο.

Η απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να μην επιτρέψει στους 22 εκλεγμένους αντιπροσώπους απ’ όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στις διαδικασίες του Συνεδρίου είναι αντικαταστατική, αυθαίρετη και υπαγορεύεται από σκοπιμότητες και δεν έχουν κανένα δικαίωμα από πουθενά να αποκλείσουν τους συνταξιούχους από τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά στο συνταξιουχικό κόσμο, που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται και παλεύει, τη στιγμή που αυτές οι ηγεσίες έκαναν ότι μπορούσαν να υπηρετήσουν τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές που τσάκισαν τη ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας. Η ενέργεια τους αυτή έχει άμεση σχέση από τις διαδικασίες fast-track ενός συνεδρίου βίας και νοθείας μαζί από κοινού με εργοδότες, για να συνεχίσουν την πορεία τους στην ίδια λογική στον ίδιο κατήφορο. Να γνωρίζουν καλά ότι θα βρουν μπροστά τους και τους συνταξιούχους στη βρώμικη πορεία τους.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους την Τρίτη 25/2 και ώρα 8 π.μ. να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν τα εργατικά συνδικάτα έξω από το Συνεδριακό χώρο στο Καβούρι.