Καμία σύγκληση συνδικαλιστικού οργάνου αν δεν προηγηθεί ο έλεγχος για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων στην ΠΝΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

«Δεν θα αποδεχτούμε καμία σύγκληση συνδικαλιστικού οργάνου αν δεν προηγηθεί ο έλεγχος για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που «με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, με παρεμβάσεις τους στη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ και στο Γενικό Συμβούλιο, αποκάλυψαν τα σχέδια των εφοπλιστών, της κυβέρνησης της ΝΔ, του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών».

Σε ανακοίνωσή τους προς τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, αλλά και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων επισημαίνουν τα εξής:

«Συνάδελφοι ναυτεργάτες,

Οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, με επικεφαλής τον  ΓΓ της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά, έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα υλοποιώντας τα σχέδια που επί σειρά ετών απεργάζονται με βασικό στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, αρχής γενομένης στην ποντοπόρο ναυτιλία και σε όλες τις κατηγορίες καραβιών. Αφού με εκφυλιστικές νόθες διαδικασίες ο μηχανισμός των εφοπλιστών και του αστικού κράτους, προώθησε μέσα από τα υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, χιλιάδες επιστολικές ψήφους, υλοποιούν το σχέδιό τους, αντικατάστασης του ΓΓ της ΠΝΟ, χρησιμοποιώντας τους στενούς πρόθυμους συνεργάτες τους, όπως οι πρόεδροι των σωματείων, Τσικαλάκης Ε. της ΠΕΠΕΝ, Σαριδάκης Ε. των Θαλαμηπόλων, Πατρώνης Ε., των Οικονομικών Αξιωματικών και άλλους έξι από τα σωματεία-σφραγίδες.

Τα παραπάνω σωματεία είναι αυτά που εξέλεξαν τον ΓΓ της ΠΝΟ, συμφωνούν στη διατήρηση του αντιδραστικού καταστατικού της Ομοσπονδίας, πρωτοστατούν στο όργιο νοθείας στις αρχαιρεσίες των σωματείων τους εξαργυρώνοντας την στη ΓΣΕΕ, υπονομεύουν τους απεργιακούς αγώνες, συνδιαλέγονται με τους εφοπλιστές αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, έχοντας την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, με παρεμβάσεις τους στη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ και στο Γενικό Συμβούλιο-παρωδία, που επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να πραγματοποιηθεί, κατήγγειλαν τα σχέδια των εφοπλιστών, της κυβέρνησης της ΝΔ, του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι σε εξέλιξη σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας, ότι δεν θα αποδεχτούμε καμία σύγκληση συνδικαλιστικού οργάνου αν δεν προηγηθεί ο έλεγχος για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, καταθέτοντας τα ναυτεργατικά σωματεία:

  1. Καταστατικό του Σωματείου.
  2. Πρακτικό εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής αρχαιρεσιών του σωματείου.
  3. Αντίγραφα της απόφασης διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου για τις αρχαιρεσίες του σωματείου.
  4. Βεβαίωση εκλογής αντιπροσώπων επικυρωμένη από δικαστικό αντιπρόσωπο.
  5. Κατάσταση ψηφισάντων με ονοματεπώνυμο.

Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Η κατάργηση των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν “αιτία πολέμου” και καλούμε τους ναυτεργάτες σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση να απαντήσουμε με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις».

btr

Η ΔΑΕΠ στην ΠΕΠΕΝ

Στο μεταξύ, δίνοντας συνέχεια στις αποκαλύψεις για το όργιο νοθείας στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ (Παν. Ένωση Πλοιάρχων), αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» (ΔΑΕΠ) στην ΠΕΠΕΝ πραγματοποίησε παρέμβαση για το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, ενώ επέδωσε και σχετικό έγγραφο στη δικαιοσύνη. Μάλιστα επέδωσε και συγκεκριμένη λίστα με επιστολικές ψήφους που στάλθηκαν από υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.