Καθολική η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία «Χαλκίτη» και «Σπανόπουλου»

Την εργαζόμενους που απήργησαν την Τετάρτη στα Ναυπηγεία «Χαλκίτη» και «Σπανόπουλου» και συγκεντρώθηκαν στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης χαιρετίζουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών.

Οι εργαζόμενοι με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία και παρά τις πιέσεις της εργοδοσίας διατράνωσαν την απαίτηση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εδώ και τώρα.

Τα Σωματεία σημειώνουν ότι «εδώ και δυο χρόνια διεκδίκησαν ΣΣΕ για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες όπου μετά από 9 μήνες με αγώνες κατάφεραν και υπέγραψαν με την Ένωση των εργοδοτών, με προάσπιση κατακτήσεων όπως:

  • Αξιοπρεπές μεροκάματο.
  • Συγκροτημένα δικαιώματα.
  • 7ωρη – 5ήμερη απασχόληση, μέτρα υγείας και ασφάλειας κλπ.

Οι επιχειρήσεις ΧΑΛΚΙΤΗΣ (GOLDEN YACHTS) και ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες του κλάδου, παρά τις προσπάθειες των Σωματείων μας όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε στην υπογραφή της ΣΣΕ, αρνούνται να συζητήσουν ουσιαστικά και να καταλήξουμε.

Η επιτυχία της απεργίας στους παραπάνω χώρους δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυόμαστε, ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτείται διαρκής αγώνας καθώς και σε άλλους χώρους παλεύουμε καθημερινά με παρεμβάσεις σε κάθε πλοίο για την εφαρμογή της σύμβασης στο σύνολό της.

Τα σωματεία μας δεν ξεχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με το πού δουλεύουν, ο αγώνας είναι υπόθεση όλου του κλάδου. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για υπογραφή ΣΣΕ, την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων, το σταμάτημα τους αίσχους της πληρωμής με κουπόνια, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα καθώς το επόμενο διάστημα θα καλέσουμε ξανά την εργοδοσία και των δυο ναυπηγείων σε συζήτηση για να καταλήξουμε σε ΣΣΕ. Ανάλογα με τη στάση της εργοδοσίας θα είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να απαντήσουμε αγωνιστικά με πολύμορφες κινητοποιήσεις».