Αναβάλλεται η εκδήλωση για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου λόγω των έκτακτων εξελίξεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

Η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 25 Ιούλη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου αναβάλλεται, λόγω των έκτακτων εξελίξεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 19:30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης), που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Νομού Αττικής, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:

«38 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας από οδηγό-μπράβο της εργοδοσίας θα βρισκόμαστε με ακριβή συνέπεια έξω από το χώρο της δολοφονίας, στο γκέτο-κάτεργο της ΕΤΜΑ.

Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτήρια Βασιλακοπούλου καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή προσφορά, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τη συνέπεια λόγων – έργων, έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ, δεν διαφέρει καθόλου απ’ αυτά που διεκδικεί και σήμερα η εργατική τάξη. Είναι το ίδιο περιεχόμενο που προσπαθεί να αφυπνίζει συνειδήσεις, να οργανώνει τους εργάτες απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, να σπάει την εργοδοτική τρομοκρατία, να φέρνει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο προσκήνιο. Είναι περιεχόμενο που ενοχλούσε και θα ενοχλεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

38 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους παραμένει στην πρώτη γραμμή. Οι βαριές θυσίες που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν τη μελλοντική κανονικότητα που παρουσιάζει στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σε αυτόν το δρόμο προσπαθούν να καταστείλουν κάθε φωνή που σήμερα αμφισβητεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, δημιουργούν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην παρέμβαση στα εργοστάσια, χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία. Για να προασπίσουν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των πετρελαιάδων και των εμπόρων όπλων πάνω στους ισχυρούς ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων που εξελίσσονται στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, εμπλέκουν πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου δεν είναι απλά μια ανάμνηση. Θυμόμαστε και τιμάμε καθημερινά τη θυσία της Σωτηρίας, δυναμώνοντας τις προσπάθειές μας για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, κάθε νέο και νέα να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης)».