Κάλεσμα συμμετοχής στην παγκρήτια συνταξιουχική κινητοποίηση στις 15 Ιούλη

Όλους τους συνταξιούχους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων της Κρήτης, στον Αγ. Νικόλαο, την Κυριακή 15 Ιούλη, καλεί η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου. Μάλιστα, σημειώνει πως η αναχώρηση των λεωφορείων από το Ηράκλειο θα γίνει στις 9 το πρωί από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Στο κάλεσμα, τονίζει πως «οι συνταξιούχοι, βαλλόμενοι αλύπητα από τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάσανε από τις αρχές της εφαρμογής των δημοσιονομικών μέτρων μέχρι σήμερα το 60% περίπου από τις συντάξεις, που έχουν καταντήσει προνοιακά επιδόματα. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έρχονται αντιμέτωποι, όπως και ο υπόλοιπος λαός με τη φορο-αφαίμαξη, την ελλιπή και πανάκριβη υγειονομική περίθαλψη καθώς και τη μεγάλη φαρμακευτική δαπάνη».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «πρέπει να γίνει βαθιά συνείδηση στους συνταξιούχους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου. Μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων με τη μαζική συμμετοχή στους αγώνες μας. Να πυκνώσουν οι γραμμές μας, να παλέψουμε όλοι μαζί, οργανωμένα και με μαχητικότητα για τις δικές μας σύγχρονες συνταξιουχικές ανάγκες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε με όπλο τον αγώνα μας, να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του Νόμου 4387/16.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν την Κυριακή 15-7-2018 στην παγκρήτια κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων της Κρήτης στον Αγ. Νικόλαο. Καλεί όλους τους συνταξιούχους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση στα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα και στη συνεχιζόμενη φτωχοποίησή μας.

Οι συνταξιούχοι, βαλλόμενοι αλύπητα από τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάσανε από τις αρχές της εφαρμογής των δημοσιονομικών μέτρων μέχρι σήμερα το 60% περίπου από τις συντάξεις, που έχουν καταντήσει προνοιακά επιδόματα. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έρχονται αντιμέτωποι, όπως και ο υπόλοιπος λαός με τη φορο-αφαίμαξη, την ελλιπή και πανάκριβη υγειονομική περίθαλψη καθώς και τη μεγάλη φαρμακευτική δαπάνη.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων βασίζεται στην άρνηση να υποχωρήσουμε, να υποταχθούμε, να αποδεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Από δω και μπρος πρέπει μόνο και μόνο να απαιτούμε:

  • Κανένα επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
  • Την παροχή δημόσιας και δωρεάν παροχής υπηρεσιών περίθαλψης σε όλους και χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Την επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στελέχωση των υποδομών και υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Στόχος της πάλης των συνταξιούχων όπως και του λαϊκού κινήματος σήμερα είναι η αποτροπή των νέων μέτρων και η διεκδίκηση αξιοπρεπούς ζωής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μην πέσουμε στην παγίδα της επιτυχούς εξόδου από τις μνημονιακές πολιτικές και την επιστροφή της Ελλάδος στην ανάπτυξη, στις αγορές κλπ. Έρχονται νέες μειώσεις των συντάξεών μας λόγω της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, από την αλλαγή φορολογικής κλίμακας, με την αφαίρεση των οικογενειακών επιδομάτων. Επί θύρας βρίσκονται οι πλειστηριασμοί που τώρα θα πραγματοποιούνται ακόμη και για 500 ευρώ χρεωστικά στο κράτος. Μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη μάχη για την Υγεία.

Πρέπει να γίνει βαθιά συνείδηση στους συνταξιούχους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου. Μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων με τη μαζική συμμετοχή στους αγώνες μας. Να πυκνώσουν οι γραμμές μας, να παλέψουμε όλοι μαζί, οργανωμένα και με μαχητικότητα για τις δικές μας σύγχρονες συνταξιουχικές ανάγκες.

Όλοι μαζί, οργανωμένα στην παγκρήτια συνταξιουχική κινητοποίηση την Κυριακή στις 15-7-2018 στον Αγ. Νικόλαο. Η αναχώρηση των λεωφορείων από το Ηράκλειο στις 9.00 πρωί από το άγαλμα του Βενιζέλου. Πληροφορίες στα γραφεία της Ένωσης ή στο τηλ. 2810280311».