Η νόθα πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ζητά περισσότερη αστυνομοκρατία στα συνδικάτα – Ασφαλίτης “αντιπρόσωπος” στο συνέδριο του Ε.Κ. Θεσ/νίκης!

Το βρώμικο ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ η οποία σε συνάντηση που είχε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε τα συνέδρια της Συνομοσπονδίας και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνονται με τα ΜΑΤ και το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας καταγγέλλουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

«Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι «Έτσι νομίζουν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τον υπονομευτικό ρόλο τους, στους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων. Μιλάμε για έναν ξετσίπωτο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τα συνέδρια των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν είναι για τα οφίτσια και τα προνόμια των συνδικαλιστών. Είναι για τον προσανατολισμό και το ρόλο των συνδικάτων. Ή θα είναι με το μεγάλο κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό ή με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ :

“Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι προστάτες των συμφερόντων της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ ο πραγματικός τους αντίπαλος είναι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ”,  επισημαίνουν σε καταγγελία τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ και προσθέτουν:

“Η στάση τους επιβεβαιώνει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ότι ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ κ.ά. είναι σταθερός και συνεπής σύμμαχος των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, αυτή η σαπίλα παρεμβαίνει διαλυτικά στην ανάπτυξη αγώνων, όπως με την απόφαση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, σωματείων για απεργία .

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, επιβάλλεται να τους απομονώσουν από τα συνδικαλιστικά όργανα, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.”

ΠΕΣ-ΝΑΤ:

“Οι ναυτεργάτες να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις διοικήσεις σωματείων, Ε.Κ., ομοσπονδιών που με την βοήθεια του κατασταλτικού μηχανισμού προσπαθούν να ελέγξουν αντιπροσώπους και να δημιουργήσουν νόθους συσχετισμούς όπως έπραξε και η ομοσπονδία μας η ΠΝΟ στο τελευταίο συνέδριο της,

Η ΠΕΣ/ΝΑΤ καλεί τα μέλη της και όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστή, στις 20 Νοέμβρη στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων και στις 28 του Νοέμβρη στην απεργία των συναδέλφων εργαζομένων.”

Τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ καταγγέλλουν ακόμη:

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,  το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκαννήσου, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων ν. Αττικής, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων,  το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ιωαννίνων.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ασφαλίτης εντοπίστηκε στην έναρξη των εργασιών

Η παρουσία αστυνομικού διευθυντή, κατόπιν ενός ασφαλίτη και του διοικητή του, στο ξεκίνημα των εργασιών του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έδειξαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση που της απηύθυναν πριν λίγες μέρες οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στο προεδρείο της ΓΣΕΕ να διαθέσει τα ΜΑΤ και το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, προκειμένου να στηρίξει τη νοθεία και τον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, να στηρίξει τη γραμμή ταξικής υποταγής στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.

Το απόγευμα της Πέμπτης, πριν ακόμα ξεκινήσει το Συνέδριο, οι δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας» έδιναν τη μάχη για να αποκαλύψουν τον επιζήμιο για την εργατική τάξη ρόλο των ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που με το έτσι θέλω και τη χρήση… «δεύτερης» σφραγίδας προσπαθούσαν να επικυρώσουν την παρουσία νόθων αντιπροσώπων.

Εκείνη την ώρα έδωσε το «παρών» ένας αστυνομικός διευθυντής «για κάθε ενδεχόμενο» -όπως είπε- και λίγο μετά αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» αποκάλυπταν και κατήγγειλαν ασφαλίτη με το όνομα Δημήτρη Βύσαλη, τον οποίο ήρθε λίγο αργότερα να παραλάβει ο διοικητής του.

Την παρουσία του κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Λεωνίδας Στολτίδης εκ μέρους της «Εργατικής Ενότητας», ενώ ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ είπε: «Είναι από το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας. Ήρθε εδώ να παρακολουθήσει το Συνέδριο, σταλμένος από την υπηρεσία του. Ξέρετε πριν λίγες μέρες η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ έστειλε χαρτί στην κυρία Γεροβασίλη και ζήταγε παρουσία των ΜΑΤ και της Ασφάλειας προφανώς να γίνουν τα συνέδρια. Συνέδριο πραγματικό θα γίνει μόνο με την παρουσία των εργατικών συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Όχι με την Ασφάλεια, όχι με την παρουσία στελεχών εκείνων των παρατάξεων που αποφάσισαν να φέρουν εδώ την Ασφάλεια. Θέλουν συνέδρια μακριά από τους εργαζόμενους. Εμείς θέλουμε συνέδριο ζωντανό, μαχητικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στους εργαζόμενους, να ξεκινήσει με τους πραγματικούς αντιπροσώπους και όχι με τους νόθους των εργοδοτών και όποιων άλλων».

Ο ασφαλίτης παραδόθηκε στον διοικητή του, ενώ ακούγονταν δυνατά το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».

Να σημειωθεί ότι η «Εργατική Ενότητα» κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τον αποκλεισμό νόθων αντιπροσώπων, τα οποία θα εκδικαστούν το πρωί της Παρασκευής 9 Νοέμβρη.