Η γύμνια των εργατοπατέρων σε όλο της το μεγαλείο… – «Τίμιοι» και «εργατικοί»… απεργοσπάστες!

Αυτή στη φωτογραφία είναι η χτεσινή… «απεργιακή συγκέντρωση» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης! Αυτό το μαύρο χάλι είναι η συγκέντρωση της… «πλειοψηφίας» του ΕΚΘ, των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, που στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου έφτασαν στο σημείο να καλέσουν μέσα στις εργασίες του το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, ενώ όταν ο ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα δεν βρήκαν ούτε μια λέξη καταδίκης έστω για τα μάτια του κόσμου.

Ιδια εικόνα και στην Αθήνα… «Τρεις και ο κούκος» στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δεν μαζεύτηκαν ούτε καν… τα Διοικητικά Συμβούλια από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχουν οι εργατοπατέρες!

Αυτή είναι η απόλυτη γύμνια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η οποία δεν κουκουλώνεται με τίποτα, όσο κι αν για ακόμα μια φορά διάφορα ΜΜΕ το προσπάθησαν, παρουσιάζοντας αυτά τα θλιβερά σκορποχώρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως τις «συγκεντρώσεις των συνδικάτων»!

Η γύμνια των εργατοπατέρων αποτυπώνει ανάγλυφα και τον γενικότερο ρόλο τους ενάντια στην ενίσχυση της οργάνωσης και των αγώνων των εργαζομένων. Επιβεβαιώνεται ότι οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, αφού πρώτα έπαιξαν το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» με τις ημερομηνίες, επιχειρώντας να βάλουν εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία και στη δημιουργία ισχυρού απεργιακού μετώπου, στη συνέχεια, όταν αναγκάστηκαν να κηρύξουν πανεργατική απεργία, δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την επιτυχία της.

Οι εργάτες που παλεύουν, οι εργάτες που διεκδικούν, που κάνουν το βήμα και μπαίνουν στον αγώνα, τους γυρίζουν την πλάτη. Είναι αναγκαίο να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, ώστε τα συνδικάτα να γίνουν πραγματικά συνδικάτα των εργατών, που θα τα εμπιστεύονται οι εργάτες και θα τα φοβούνται οι εργοδότες.

Από την απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
«Τίμιοι» και «εργατικοί»… απεργοσπάστες!

Το εργοδοτικό μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «σωματείο» με τον τίτλο «ΣΥΝΕΔΕΠ» – δημιούργημα και δεκανίκι της εργοδοσίας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά – έβγαλε ανακοίνωση παραμονές της πανεργατικής απεργίας… για να δηλώσει ότι δεν απεργεί!

Επιχειρώντας να πλήξουν το πραγματικό σωματείο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού, την Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), τα τσιράκια της εργοδοσίας αναμασούν τα περί «κομματικού σωματείου», ενώ για να «δικαιολογήσουν» το κατάπτυστο απεργοσπαστικό τους κάλεσμα αναφέρουν:

«Δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές και ούτε ξέρουμε από κόλπα κομματικά, είμαστε όμως ΤΙΜΙΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ και ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για τις δουλειές. (…) ΔΕΝ συμμετέχουμε στην απεργία την Τετάρτη 28/11.Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κανέναν. Εμείς στοχεύουμε μόνο σε πράξεις. Δεν κάνουμε πολιτική».

Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που οι γονυκλισίες στα αφεντικά τους είναι καθημερινή στάση ζωής τους, αυτοί που υπηρετούν το μεγάλο «κόμμα» των κεφαλαιοκρατών. Λένε ότι «δεν κάνουν πολιτική» οι υποτακτικοί της πολιτικής του κεφαλαίου σε βάρος των εργατών, της πολιτικής που αντί για αυξήσεις στους μισθούς στους εργαζόμενους στις προβλήτες τάζει δωροεπιταγές και κουπόνια, επιζητώντας ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Οι υποτακτικοί της πολιτικής που αδιαφορεί για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, που κάνει τη ζωή τους λάστιχο!

Τα τσιράκια έχουν ήδη προλάβει να γράψουν τα ονόματά τους στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας του εργατικού κινήματος…