ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : Στημένο παιχνίδι την ώρα που κλιμακώνεται η επίθεση στους μισθούς και τις Συμβάσεις

Παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζουν να παίζουν χέρι χέρι η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, εμφανιζόμενες να διαβουλεύονται τάχα για τη «σωτηρία» της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προωθεί τον πλήρη ενταφιασμό των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και το παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μία μέρα μετά τη νέα πανελλαδική απεργία, όπου χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν ενάντια στην αντεργατική επίθεση, οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αφού πρώτα επιβεβαίωσαν τη γύμνια τους στις «συγκεντρώσεις» τους στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έσπευσαν να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, τάχα για την ΕΓΣΣΕ.

Χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο δοτός πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος επανέλαβε τις ίδιες χυδαίες επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ, ισχυριζόμενος ότι η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να υπογράψει ΕΓΣΣΕ επειδή… «μετά τις πρωτοφανείς βιαιότητες που άσκησε το ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, δεν πραγματοποιήθηκε Συνέδριο».

Το παραμύθι όμως δεν έχει δράκο! Η ΓΣΕΕ από το 2012, με την κατάπτυστη ΠΥΣ αρ. 6 και στη συνέχεια με τον απαράδεκτο νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου που ενεργοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα δεν υπογράφει ΕΓΣΣΕ, αφού ο κατώτατος μισθός ορίζεται με απόφαση της κυβέρνησης. Αυτό που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είναι να βάζει μαζί με τον ΣΕΒ την τζίφρα της σε αυτό το αίσχος, επικυρώνοντας και νομιμοποιώντας το αίσχος των 586 ευρώ μεικτά κατώτατο μισθό, όπως και τον «υποκατώτατο» για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

Σε ό,τι αφορά δε την ισχύ της μετενέργειας στην ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, στην οποία αναφέρθηκε ο Γ. Παναγόπουλος… τον πρόλαβε ο Γ. Βρούτσης, ο οποίος ήδη υπέγραψε παράταση της ισχύος της μέχρι τέλος του χρόνου, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το απαράδεκτο καθεστώς που προβλέπει ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου.

ΠΑΜΕ: Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ κοροϊδεύει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους

Σχολιάζοντας τη συνάντηση ΓΣΕΕ – υπουργού Εργασίας, το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει τα εξής:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για μία ακόμα φορά εξαπατά τους εργαζόμενους. Η παραπλάνηση και η κοροϊδία τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Προχωρούν τάχα σε διαβούλευση με τον υπουργό Βρούτση και τον ΣΕΒ για την παράταση της ΕΓΣΣΕ, δηλαδή την παράταση της καθήλωσης των μισθών, όταν είναι ήδη γνωστό πως από κοινού έχουν συμφωνήσει στο χτύπημα της ΕΓΣΕΕ και των κλαδικών συμβάσεων.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ άλλωστε συνυπέγραψε την παράδοση της ΕΓΣΣΕ στον ΣΕΒ, έχει συνυπογράψει τις τεράστιες μειώσεις μισθών, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα κάνει δήθεν το λιοντάρι, όταν από την αρχή του μήνα έχει συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση, δίνοντας λευκή επιταγή και παίρνοντας αντίστοιχα ανταλλάγματα.

Οσον αφορά την υποτιθέμενη διαφάνεια που αναφέρει ο πρωθυπουργός και ενστερνίζεται ο νόθος και δοτός πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αποδείχτηκε για μια άλλη φορά χτες, που οι δυνάμεις της ηγετικής ομάδας έκαναν αρχικά τα αδύνατα – δυνατά για να μη γίνει απεργία, στη συνέχεια να μην πετύχει η απεργία και στο τέλος έγιναν περίγελος σε όλη τη χώρα από τις εικόνες με τη γύμνια τους σε κάθε πόλη και σε κάθε κλάδο. Αυτοί παριστάνουν τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό και από κοινού με την κυβέρνηση θέλουν πλήρως ελεγχόμενο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα και άφωνα σωματεία που να χειροκροτούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση! Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Ο αγώνας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα της κυβέρνησης συνεχίζεται!».

Οι απεργοί γύρισαν ξανά την πλάτη στους εργατοπατέρες

«Καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν μπροστά στην εξέδρα για να ξεκινήσει η συγκέντρωση»! Με αυτό το… μάταιο κάλεσμα από τα μικρόφωνα – αφού… απουσίαζαν για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι! – ξεκίνησε η «απεργιακή» συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος που έγινε υπό την αιγίδα της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Οπου όμως και αν γυρνούσε κανείς το βλέμμα του, στην πλατεία ή στη Σταδίου, μάταια έψαχνε να βρει απεργούς… Όλοι όλοι, καμιά 70αριά άτομα, σκόρπιοι πάνω στην πλατεία, στη συντριπτική πλειοψηφία τους πρωτοπαλίκαρα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αντίστοιχη η εικόνα και στην «πορεία» που ακολούθησε, ενώ πολλά… μπλοκ Ομοσπονδιών έφταναν με το ζόρι τα 10 άτομα!

Η μαζική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που γινόταν στα Προπύλαια και ήταν ορατή από την πλατεία Κλαυθμώνος, έκανε ακόμα πιο θλιβερή την εικόνα των μερικών δεκάδων εργατοπατέρων, ακόμα πιο φανερή τη γύμνια τους, αποτέλεσμα του διαχρονικού και κλιμακούμενου ρόλου τους στην υπονόμευση των αγώνων.

Και όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Γιώργο Χότζογλου (ΠΑΣΚΕ), πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, μιλώντας σε ανύπαρκτο ακροατήριο και ενώ στο βάθος ατένιζε τη μαζική συγκέντρωση των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να ισχυριστεί προκλητικά ότι οι δυνάμεις που εμπόδισαν να γίνουν συνέδρια με νόθους, μαϊμούδες και εργοδότες, είναι αυτές που έστρωσαν το χαλί στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Αλλά και ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αυτές που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην υπάρξει απεργιακή απάντηση στο πολυνομοσχέδιο και στη συνέχεια την υπονόμευσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν… μάχονται καθημερινά για να προστατεύουν τους εργαζόμενους! Για την ιστορία, η πλειοψηφία της διοίκησης στην εν λόγω Ομοσπονδία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) υπέγραψε το 2018 κλαδική ΣΣΕ που επιτρέπει στην εργοδοσία και με τη βούλα να βάζει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν…

Η γύμνια και ο βρώμικος υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα και στις «μαζώξεις» του στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου τουλάχιστον τις επιχείρησε.

Χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το «πλήθος» δεν άγγιξε ούτε τα 80 άτομα. Σε Σέρρες και Κατερίνη η εικόνα ήταν εξίσου θλιβερή, ενώ τα Εργατικά Κέντρα σε Δράμα και Βέροια δεν επιχείρησαν καν να κάνουν κινητοποίηση, επιλέγοντας να κλειστούν μέσα στα κτίρια των ΕΚ…