ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΣΕΕ : Κατάπτυστη απεργοσπαστική ανακοίνωση… βγαλμένη από το υπουργείο Εργασίας!

Απροκάλυπτη αβάντα στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και επιχείρηση χτυπήματος της απεργιακής απάντησης:

Αφού για βδομάδες η διορισμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δεν έβγαλε άχνα για το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση που φέρνει η κυβέρνηση, βλέποντας πλέον ότι ήδη πλήθος Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αποφασίζουν 24ωρη απεργία για τις 18 Φλεβάρη, αποφάσισε να εμφανιστεί με μια ανακοίνωση – μνημείο απεργοσπασίας, βάζοντας απροκάλυπτα πλάτη στην κυβέρνηση και τον νέο γύρο της επίθεσης στο Ασφαλιστικό.

Και τι δεν λένε οι διορισμένοι της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ στο κατάπτυστο κείμενό τους…

Οτι το σχέδιο νόμου που φέρνει η ΝΔ θωρακίζοντας τον νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου και στρώνοντας το έδαφος για τα επόμενα χτυπήματα …δεν είναι τίποτα σοβαρό, αλλά γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα»!

Οτι τάχα το νομοσχέδιο φέρνει «ελαφρές βελτιώσεις» σε όσα ισχύουν σήμερα και ότι «δεν προωθεί ουσιαστικά την κοινωνικοασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά μόνο την οργανωτικο-λειτουργική και διαδικαστική ενοποίηση», όταν ακόμα και αυτή η ενοποίηση ΕΦΚΑ – ΕΤΕΑΕΠ προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, για την οποία βέβαια δεν λένε κουβέντα!

Και φτάνοντας στο διά ταύτα της επιχείρησης χτυπήματος της απεργίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ καταλήγει ότι «δεν πρόκειται να εντάξει την αντίδρασή της στις προωθούμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, σε κανέναν κομματικό σχεδιασμό καμίας παράταξης.Διατηρώντας την αυτονομία της,επιδιώκει εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογογια τη διασφάλιση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα εγγυάται τις παρούσες και τις επόμενες γενιές…»!

Απεργοσπασία και «διάλογος μέχρι τελικής πτώσης», με τους εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να μην κρατούν πια ούτε τα προσχήματα…

ΠΑΜΕ: Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δίνει ξανά διαπιστευτήρια στα αφεντικά της

Σε σχόλιό του για το νέο απεργοσπαστικό και αντεργατικό παραλήρημα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση βγαλμένη μέσα από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, η διορισμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δίνει για μια ακόμα φορά διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της. Αυτοί που υπέγραψαν πριν λίγες μέρες στα μουλωχτά και χωρίς καμία νομιμοποίηση το πάγωμα των μισθών έως το τέλος του έτους, σήμερα εμφανίστηκαν ξαφνικά όχι για να αρθρώσουν λόγο απέναντι στον αντιασφαλιστικό κυβερνητικό σχεδιασμό, αλλά για να δηλώσουν την πλήρη σύμπλευσή τους ως απεργοσπάστες.

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα! Τα έχουν συμφωνήσει όλα με την κυβέρνηση. Αποτελούν τον λαγό στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, έχουν ανοιχτά πάρε – δώσε και ανταλλάγματα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, εμφανίζονται όχι απλά ως ένας βαθύς απεργοσπαστικός μηχανισμός, αλλά ως μια σφραγίδα που τάχα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και επιδιώκει να περάσει γύψο στις εργατικές διεκδικήσεις, να κυριαρχήσει η αφωνία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, να συμβάλει πλάι στην κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, στη σιγή νεκροταφείου.

Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν ξεπεράσει τη γραφειοκρατική ομάδα της ΓΣΕΕ. Παρά τις απειλές και την υπονομευτική προσπάθεια που κάνει, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν εξαγγείλει απεργία για τις 18 Φλεβάρη και θα διαδηλώνουν έξω από τα υπουργεία, τη Βουλή και τις εργοδοτικές ενώσεις, για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση που παραδίδει την Ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της Υγείας, που μετατρέπει την Ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε τζόγο και ατομικό ρίσκο».