Ε.Κ. ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : Ο αγώνας για επαναπρόσληψη του πρωτοπόρου εργάτη στην «Αφοι Βλάχου» είναι αγώνας όλων μας

Συγκέντρωση την Πέμπτη στις 9:30 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου» με τη φυσική τους παρουσία εκεί που δίνεται η μάχη για την επαναπρόσληψη του Μέντη Δαμασκηνού, στην περιφρούρηση και στα δικαστήρια, καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Επισημαίνει επίσης πως «με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργία στο εργοστάσιο ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ όπου οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές διαδικασίες αποφάσισαν να υπερασπιστούν τον συνάδελφό τους, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Μέντη Δαμάσκηνο. Η απάντηση των εργατών ενόχλησε την εργοδοσία που έφερε στον χώρο της απεργίας τις αστυνομικές δυνάμεις νομίζοντας ότι έτσι θα σπάσουν το ηθικό των απεργών. Σε γενική συνέλευση οι εργάτες αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση του αγώνα με 48ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη και Παρασκευή και σε 6ωρες στάσεις εργασίας στην τέταρτη βάρδια του Σαββατοκύριακου».

Ως απάντηση, τονίζει, η εργοδοσία προσφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία παράνομη.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του πρωτοπόρου συνάδελφου είναι αγώνας όλων μας. Η εργοδοσία γνωρίζοντας τον πραγματικό της αντίπαλο στοχεύει σε όποιον σηκώνει κεφάλι, θέλει να κυριαρχεί σιγή νεκροταφείου για να τσακίζει μισθούς και δικαιώματα και το κάνει χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που την έχουν εφοδιάσει οι κυβερνήσεις. Απαιτούμε να μπει τέλος στα δουλεμπορικά, στους εργολάβους, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους».

Συμπαράσταση από τα ναυτεργατικά σωματεία

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, εκφράζουν την συμπαράσταση τους και την αλληλεγγύη τους στον σημερινό απεργιακό αγώνα  των εργαζομένων στην εκτυπωτική εταιρεία «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους, που είναι μέλος της σωματειακής επιτροπής και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής.

Η εκδικητική απόλυση στοχεύει την πρωτοπόρα δράση του εργαζόμενου, σηματοδοτεί την ένταση της επίθεσης συνολικά της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων με την στήριξη και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, για την «βιώσιμη ανάπτυξη» της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία να εκφράσουν την στήριξη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», να μην περάσει η εκδικητική απόλυση και η εργοδοτική τρομοκρατία.