ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: ΠΟΛΟ – ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ U17 – ΜΠΑΣΚΕΤ U18

Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική γυναικών πόλο, 6-4 από την Ολλανδία

Με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της θα επιστρέψει από τη Βαρκελώνη η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, που πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά ηττήθηκε με 6-4 από την Ολλανδία.

Έτσι, όπως στο Ζάγκρεμπ (2010) και στη Βουδαπέστη (2012) η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Φυσικά, αυτό έχει μικρή σημασία, αφού οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση επέστρεψαν στα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις λίγο μετά το Europa Cup και έδειξαν ότι στο μέλλον θα μας χαρίσουν και άλλες επιτυχίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο εκείνο που έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι ήταν οι άμυνες των δύο ομάδων. Σε όλο το τουρνουά τόσο η Ελλάδα όσο και η Ολλανδία είχαν πάει εξαιρετικά στο συγκεκριμένο κομμάτι και το επιβεβαίωσαν στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-0, 1-1.

Ολλανδία (Χάβενγκα): Άαρτς, Μέχενς 2, Χένε 1, Φαν Ντερ Σλοτ 2, Γούλβες, Στόμφορστ 1, Ρόγκε, Σέβενιτς, Γιούστρα, Κούλχαας, Βουρβέλτ, Σλίκινγκ, Βίλεμς.

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαπα, Πλευρίτου Ε., Ξενάκη, Σταματοπούλου.

 

Πέμπτη η Εθνική ανδρών στο ευρωπαϊκό πόλο, 8-6 το Μαυροβούνιο

Νικηφόρα ολοκλήρωσε η Εθνική πόλο ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο της Βαρκελώνης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 8-6 το Μαυροβούνιο και τερμάτισε στην 5η θέση.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 1-2, 3-3, 1-1, 1-2

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν, Ντράσκοβιτς, Πέτκοβιτς 1, Ντ. Ράντοβιτς 1, Αλ. Ράντοβιτς, Γιάνοβιτς, Τζούρτζιτς, Ίβοβιτς 3, Τσούτσκοβιτς, Σπάιτς 1, Στσεπάνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Νικολαΐδης, Φουντούλης, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.

 

Δύο μετάλλια για τον Γ. Γαλιατσάτο στο Ευρωπαϊκό άρσης βαρών

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική Άρση Βαρών, η οποία πανηγυρίζει δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 που διεξάγεται στο Μιλάνο. Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος κατέκτησε στα 85κ. το ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ και το χάλκινο στο ζετέ και έφερε στη χώρα μας τα πρώτα μετάλλια της διοργάνωσης και ταυτόχρονα νέες επιτυχίες στις μικρές ηλικίες.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης ευχαρίστησε τον συνονόματό του και προπονητή του Νίκο Γαλιατσάτο, που τον έχει από μικρό αθλητή, καθώς και τον ομοσπονδιακό προπονητή Οδυσσέα Δήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Γαλιατσάτου έχει πλέον δύο πρωταθλητές  Ευρώπης, καθώς ο  αδερφός του Βαγγέλης έχει διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής Οδυσσέας Δήμας αφιέρωσε αυτό το μετάλλιο στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, καθώς και στους συναδέλφους του πυροσβέστες, που έδωσαν τιτάνιο αγώνα τις προηγούμενες ημέρες.

 

EuroBasket U18: Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική μας παρά τα απρόοπτα

Η Εθνική Εφήβων επιβλήθηκε 81-65 της Ιταλίας και κατάφερε να ξεπεράσει και τα απρόοπτα που παρουσιάστηκαν την παραμονή της αναμέτρησης της πρεμιέρας του EuroBasket U18, καθώς οι Τ. Καματερός, Ν. Αρσενόπουλος, Χ. Σανδραμάνης και Α. Καράμπελας ταλαιπωρήθηκαν από στομαχικές διαταραχές.

MVP ο Νίκος Ρογκαβόπουλος σημείωσε 32 πόντους (5/8 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 7/9 βολές), πήρε 12 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκλεψε 1 μπάλα, υπέπεσε σε 3 λάθη και ήταν ο κορυφαίος της  αποφασισμένης και συγκεντρωμένης Εθνικής, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησε ο Νίκος Αρσενόπουλος (18 πόντοι, 1/5 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ 1 λάθος, 2 κλεψίματα, 1 τάπα). Η Εθνική την Κυριακή (29/7, 18:30) θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Λετονία.

Τα Δεκάλεπτα: 22-19, 37-32, 58-48, 81-65.

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Αρσενόπουλος 18 (3/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χουγκάζ, Γάργαλης 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Ρογκαβόπουλος 32 (5 τρίποντα, 12 ριμπάουντ),Βουλγαρόπουλος 8 (8 ριμπάουντ), Χατζηδάκης, Κουρτίδης, Σανδραμάνης 11 (1), Τσιρογιάννης 3, Τσουμάνης.

Ιταλία (Καπομπιάνκο): Κόντι 4, Τσούμπελ 12 (1), Nτιένγκ 13 (2/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Γκραντ 4, Μιάσκι 6, Μπορτολάνι, Ντα Κάμπο 2, Ντελόστο, Γκραζιάνι 3 (1), Λαντουρνερ 4, Λαγκανά,  Παλούμπο 17 (2/8 τρίποντα, 6 ασίστ).