ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ «COSCO» : Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων ενόψει της απεργίας!

Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, προκειμένου να μη συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης, από τους εργολάβους της «Dport» και τις Συνεργαζόμενες Εταιρίες στις προβλήτες 2 και 3 της «COSCO» στο λιμάνι του Πειραιά, μέσω μηνύματος, μια ημέρα πριν από την απεργία.

Απειλεί ευθέως με μηνύσεις και αγωγές σε βάρος εργαζομένων και του Σωματείου τους σπεύδοντας να παραλληλίσει το δικαίωμα στην απεργία με συμπεριφορές που «προάγουν την οποιαδήποτε μορφή απειλής ή και βίας».

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης αφορά και την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά, που σε μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησε στο χώρο δουλειάς, ελήφθη απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 30 Μάη.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμά της εταιρείας, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Ενδέχεται να έχετε ενημερωθεί τις τελευταίες μέρες ότι στις 30/5 έχει εξαγγελθεί απεργία από το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν έχει την ίδια βαρύτητα με το δικαίωμα των εργαζομένων που θέλουν να εργαστούν.

Καθώς παρατηρούνται για μια ακόμη φορά (όπως και πριν από 2,5 χρόνια όταν προκηρύχτηκε στάση εργασίας από το ίδιο σωματείο) ανακοινώσεις και χαρακτηρισμοί που μοναδικό σκοπό έχουν να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης, έντασης και πόλωσης μεταξύ των εργαζομένων και εναντίωσης προς τις εταιρίες του χώρου».

Συνεχίζοντας το μήνυμά της η εταιρεία χωρίς περιστροφές αναφέρει ότι «δεσμευόμαστε απέναντι σε όλους εσάς ότι για τις συμπεριφορές ανθρώπων που προάγουν την οποιαδήποτε μορφή απειλής ή και βίας θα ασκηθεί κάθε νόμιμο δικαίωμα και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία προς αξιολόγηση αυτών από τα αρμόδια δικαστήρια».