ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ : Στις 14 Νοέμβρη όλοι στην απεργία, αγωνιστικά – μαχητικά!

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά:
 • Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές
 • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
 • Αυξήσεις του κατώτερου μισθού στα 750 ευρώ για όλους και επαναφορά των ΣΣΕ.

Η προσπάθεια που κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το καλοκαίρι, να μας πείσει για “το τέλος των μνημονίων”, της εποπτείας και της επιστροφής στην κανονικότητα, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων “ματωμένων” πρωτογενών πλεονασμάτων προβλέπει, για μια ακόμα φορά, γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποτυπώνεται στο χαρτί και στην πράξη η πραγματική έννοια της “κανονικότητας” και της “ανάπτυξης” που αναφέρει η κυβέρνηση. Ανάπτυξη για να γεμίσουν με νέα κέρδη τα σεντούκια της μεγαλοεργοδοσίας με εργασιακά κάτεργα, χωρίς δικαιώματα.

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και από τους φόρους.

Κανένας από τους 700 μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060.

Η ΣΣΕ που υπογράφτηκε στους ναυτεργάτες και προβλέπει να δοθούν ψίχουλα σε αντιπαράθεση με τα ρεκόρ κερδοφορίας των εφοπλιστών, η πάλη των λιμενεργατών στην “Cosco “για ΣΣΕ και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που προσκρούει στη θέληση των μονοπωλίων για μεγαλύτερα κέρδη, η κατάσταση σε κλάδους όπως ο τουρισμός, επιβεβαιώνουν ότι και στην ανάπτυξη η πάλη της εργατικής τάξης με κριτήριο τις δικές τις ανάγκες και όχι με σημαία την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου είναι μονόδρομος.

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα χωρίς αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Μόνο ο οργανωμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας θα λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης.

“Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – ΟΧΙ τα κέρδη των λίγων”

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης που προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα. Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό, την ίδια στιγμή που κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) καταψήφισαν για μία ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 750 ευρώ.

Εφαρμόζουν στην ουσία το νόμο Βρούτση που ο ΣΥΡΙΖΑ τον αποκαλούσε νόμο – δολοφόνο και έλεγε ότι θα τον καταργούσε άμεσα.

Είναι μεγάλη πρόκληση η συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους απόμαχους της δουλειάς για τη “μη περικοπή των συντάξεων” και το “τέλος των μνημονίων”. Έφεραν σε σύνολο 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες πάνω στις προηγούμενες. Πετσόκοψαν την κατώτερη σύνταξη από τα 486 στα 384 ευρώ. Πετσόκοψαν και μετέτρεψαν σε φιλοδώρημα τις επικουρικές. Έκοψαν το ΕΚΑΣ. Και τώρα παρουσιάζουν σαν νίκη ότι δεν θα κόψουν από τους υπερήλικες, αλλά με αντίμετρα θα κόψουν από τους νεότερους. Χωρίς ίχνος ντροπής παρακαλάνε δημόσια να φύγουν οι συνταξιούχοι από τη ζωή για να πιάσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες τους:

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών και μηχανισμών του αστικού κράτους ενάντια στη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών, χαρατσιών και φοροληστείας αλλά και με βιομηχανία διώξεων καθιστώντας “ιδιώνυμο” αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η “αναβάθμιση” της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό, αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων.

Απεργούμε στις 14 Νοέμβρη αγωνιστικά, μαχητικά!

Διεκδικούμε:

 • Συλλογικές Συμβάσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.
 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
 • Απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ που καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο η κυβέρνηση.
 • Απαιτούμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
 • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
 • Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος επιδότησης, να το παίρνουν όλοι οι άνεργοι χωρίς προϋποθέσεις.
 • Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία και όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.
 • Να μην βρεθεί κανένα εργατικό, λαϊκό σπίτι στα νύχια των τραπεζιτών από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 • Να σταματήσουν οι διώξεις που ξεκίνησαν με το άθλιο “ιδιώνυμο” της κυβέρνησης που τρέχει στα δικαστήρια όσους αγωνίζονται να προστατέψουν το λαϊκό σπίτι.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
 • Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».