ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον ΑΓΩΝΑ των ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ από το ΠΑΜΕ και Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΜΕ:
Καλεί σε αλληλεγγύη και στήριξη στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους ναυτεργάτες που, παρά τα εμπόδια, πήραν μέρος στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και συνεχίζουν κλιμακώνοντας με νέα απεργία στις 19 Απρίλη. Παράλληλα «καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με το σχέδιο υπουργικής απόφασης που θέλει να προωθήσει επιτίθεται εναντίον των δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Δίνει το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία με μειωμένες τις οργανικές συνθέσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα. Μεγαλώνει την ανασφάλιστη εργασία και αφήνει τους ναυτεργάτες χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και Κοινωνική Ασφάλιση.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου σχεδίου υπουργικής απόφασης.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:
Στηρίζει τον αγώνα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών

Τον αγώνα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλώντας τα σωματεία – μέλη του, τους εργαζόμενους του Πειραιά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

Το ΕΚ Πειραιά, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση επιχειρεί να επιβάλει την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/1992 για τις θαλάσσιες μεταφορές, δίνοντας το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταξύ ελληνικών λιμανιών ανεξαρτήτως εθνικότητας, μειώνοντας ακόμα παραπέρα τις οργανικές συνθέσεις, διευρύνει την ανασφάλιστη εργασία με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση. Αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου νόμου 4150/2013 και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν αποδεκατίσει τις οργανικές συνθέσεις στα επιβατηγά πλοία, με τους εφοπλιστές να τις καθορίζουν και να τις επιβάλουν υπονομεύοντας ακόμη και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στις θάλασσες.

Εφοπλιστές – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενοι, έχουν στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Θέλουν να επικρατήσουν συνθήκες γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Καλούμε τα σωματεία – μέλη μας, τους εργαζόμενους του Πειραιά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των Ναυτεργατών».