ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ: Ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την απαράδεκτη κατάσταση των αθλητικών υποδομών

Επιστολή προς το Δήμο Λαυρίου, από τον οποίο ζητά να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το ζήτημα της απαράδεκτης κατάστασης που βρίσκονται οι αθλητικές υποδομές της πόλης, ώστε να βρεθεί λύση, απέστειλε το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η επιστολή αυτή έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής, σε κάθε αρμόδια αρχή αλλά και το λαό της Λαυρεωτικής.
Όπως σημειώνεται, η Περιφέρεια Αττικής αλλά και ο δήμος έχουν «έχουν αφήσει ασυντήρητα, τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με τον τεχνητό χλοοτάπητα (της ΑΠΕΛ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ) ενώ το τρίτο (του ΠΑΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΥ) σε ανεξέλεγκτη  διάλυση.
Η αγανάκτηση δεν είναι μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, αλλά και όλων των ανθρώπων που αγαπάνε τον αθλητισμό των γονιών, των παιδιών, των παραγόντων των ομάδων που με κόπο και ιδρώτα δίνουν μάχη για να κρατηθεί όρθιος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που είναι πηγή ζωής της νεολαίας και της κοινωνίας».

Τονίζεται επίσης ότι «το Εργατικό Κέντρο, πιστό στην υπόσχεσή του ότι θα είναι μπροστάρης των προβλημάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα των υποδομών στην ευρύτερη περιοχή και τις τεράστιες ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και της σημερινής, καθώς και περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που θεωρούν το λαϊκό αθλητισμό επιβάρυνση των προϋπολογισμών και την άθληση εμπόρευμα, για το λόγο αυτό άλλωστε, υποχρηματοδοτούν τα ερασιτεχνικά Σωματεία και τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες, οδηγώντας τα έτσι στη διάλυση».

Γι’ αυτό καλεί «το λαό της περιοχής, αθλητές, παράγοντες, γονείς, όλους όσους αγαπάνε τον υγιή αθλητισμό να συμπαραταχθούν με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και να συμμετέχουν ενεργά στις παρεμβάσεις που θα προβεί το επόμενο διάστημα, στις πιέσεις που θα ασκήσουμε για να δοθεί άμεση λύση. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να περιμένουμε μεσσίες που θα λύσουν τα προβλήματα, των παιδιών μας και τα δικά μας, χωρίς τη δική μας παρουσία, να σταματήσουμε να πιστεύουμε, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των δημάρχων και των παρατρεχάμενών τους, αυτοί άλλωστε είναι μέρος του προβλήματος καθώς εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής εξουσίας που θέλει τους προϋπολογισμούς των δήμων να δίνουν ψίχουλα για τον αθλητισμό».