Αθλητική εκδήλωση για παιδιά 2/12 από το Ε.Κ. Ζακύνθου – Πρωτάθλημα μπάσκετ στον Τύπο

Μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 2 Δεκέμβρη το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, όπου σε συνεργασία με την ομάδα στίβου της ΑΓΕΖ, θα πραγματοποιηθεί αγώνας στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου (10 π.μ. – 12.30 μ.).

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά – Οχι στις Εξαρτήσεις – Ναι στον Αθλητισμό» και σκοπός είναι μέσω της συγκεκριμένης να αναδειχθεί στη Ζάκυνθο η δουλειά που έχει γίνει με μεγάλη επιτυχία στη νεολαία μέσω των αγωνισμάτων του στίβου και με την προοπτική να γνωρίσουν και να ασχοληθούν περισσότεροι με τον Αθλητισμό. «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου βάζει ως προτεραιότητα το ζήτημα του μαζικού αθλητισμού τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί μέσω των σωματείων, όσο και για τα παιδιά τους, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΖ.

Πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίδειξη αγωνισμάτων στίβου από τους αθλητές της ΑΓΕΖ και αγωνίσματα στίβου στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι μαθητές επιθυμούν.

Αυτά θα είναι: 50 μ. για παιδιά Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού, 60 μ. – 600 μ. – μήκος και σφαίρα για παιδιά Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού80 μ. – 1.000 μ. – μήκος και σφαίρα για ηλικίες Γυμνασίου3.000 μ. για ηλικίες από 16 ετών και άνω. Ειδικό βάρος έχει η διοργάνωση των αγώνων 50 μ. για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Στο τέλος κάθε αγωνίσματος θα υπάρχει βράβευση με μετάλλια, ανάλογα με τη θέση που καταλαμβάνουν οι 3 πρώτοι. Θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όσους συμμετάσχουν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις στους: Σπύρο Βυθούλκα για την προσφορά του στο στίβο, των πρωταθλητών Μάγδας Γαζέα, Μάρας Μάρλη και Θανάση Ανδρέα για τις επιτυχίες τους στο στίβο και των δύο αθλητών ΑμεΑ του στίβου, Αριστοτέλη Μαρίνο και Σταύρο Παντή.

Σχετικά με τα διαδικαστικά, το Εργατικό Κέντρου Ζακύνθου ενημερώνει τους γονείς για την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης όσον αφορά τη συμμετοχή ανήλικων μαθητών. Επίσης επισημαίνει σχετικά: «Στο χώρο θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο. Κάνουμε επίσης γνωστό στους συμμετέχοντες ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την υγεία του, ως εκ τούτου προβλήματα υγείας που καταστούν προβληματική ή αδύνατη τη συμμετοχή στα αγωνίσματα να υπολογιστούν σοβαρά από τον καθένα ξεχωριστά και να μην συμμετέχει».

  • Εγγραφές των συμμετεχόντων θα γίνονται από 26 έως και 30 Νοέμβρη στο σάιτ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ergatikozante.blogspot.gr), στα σχολεία, στην ομάδα στίβου της ΑΓΕΖ, ενώ θα υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη στο στάδιο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ :

Το πάλεψε η ομάδα του «Ριζοσπάστη»

Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ το δημοσιογραφικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με την ομάδα του «Ριζοσπάστη» να πραγματοποιεί μία πολύ καλή εμφάνιση αλλά να γνωρίζει την ήττα από τον πολύ δυνατό «ΑΝΤ1» με 59-45, στο κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Γεννηματάς» στη Βούλα.

Τα άλλα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής: ΑΛΦΑ – ΣΤΑΡ 89-31, BWM – DPG 47-70, NOVA – SDNA 23-63, ΕΘΝΟΣ – EUROSPORT 43-46. ΣΚΑΪ – ΑΘΗΝΑ 9,84 51-45.

Για την ομάδα του «Ριζοσπάστη» αγωνίστηκαν: Βουρδουμπάς 13, Γκιόκας 13, Μύρτου 8, Μπαλοδήμας 5, Θιακός 3, Ελταχήρ 2, Κοντόπουλος 1, Πασακυριάκος, Ρεμπάπης, Βασίλαρος, Καλαβρέζος, Μπολάκης, Αναστασιάδης, Δελημάρης. Προπονητής: Βουρδουμπάς.