ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ : Απεργούν ξανά την Τετάρτη 6/6 διεκδικώντας ΣΣΕ – Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι η απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης και υπονόμευσης

Με νέα απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ένταξή τους στα ΒΑΕ και για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ωστόσο η υπεργολαβική εταιρεία («DPort»), την οποία έχει συστήσει η «Cosco», κατέθεσε νέα αγωγή, ζητώντας να κηρυχτεί η αυριανή απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση γίνεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση πάρθηκε ομόφωνα κατά τη Γενική τους Συνέλευση που έγινε την 1η Ιούνη, μπροστά στην πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Στην ίδια Συνέλευση και πάλι ομόφωνα είχαν αποφασίσει τη συντεταγμένη επιστροφή στα πόστα τους, λίγες ώρες πριν κλείσουν το τρίτο απεργιακό 24ωρο, για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Οι εργαζόμενοι επί τρεις σχεδόν μέρες έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργιακής τους κινητοποίησης, η οποία ξεκίνησε με τη μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και στην κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, που έγινε μπροστά στις πύλες του ΣΕΜΠΟ της «Cosco».

Νέα αγωγή κατέθεσε η εργοδοσία!

Υπενθυμίζεται ότι η υπεργολαβική εταιρεία («DPort»), που έχει συστήσει η «Cosco», κατέθεσε δυο αλλεπάλληλες αγωγές κατά της απεργίας (το δεύτερο και τρίτο 24ωρο, Πέμπτη και Παρασκευή 31 Μάη και 1 Ιούνη αντίστοιχα), αξιοποιώντας πλήρως το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο με το οποίο έχουν εξοπλίσει την εργοδοσία οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Στη βάση αυτών των νόμων, το δικαστήριο έκρινε «παράνομη» για «τυπικούς» λόγους την απεργία.

Στο μεταξύ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ «καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους την Τετάρτη 6 Ιούνη, στην 24ωρη απεργία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της “COSCO”, που αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων».

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η έμπρακτη αλληλεγγύη με τη μαζική συμμετοχή στον απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της “COSCO” είναι η απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης και υπονόμευσης, που θέλουν να επιβάλουν για άλλη μια φορά εργοδοσία και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ένας για όλους και όλοι για έναν, ενάντια στα εργασιακά γκέτο του κεφαλαίου και των εκπροσώπων, που επιδιώκουν τη συντριβή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στον απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών την Τετάρτη 6 Ιούνη».